Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. rugpjūčio 30 d.

Rašytojui Jurgiui Jankui atminti – virtuali paroda „Tiesus ir teisingas“

Šiemet sukanka 110 metų, kai gimė lietuvių rašytojas, prozininkas, pedagogas Jurgis Jankus (1906–2002). Minėdama šią progą, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka parengė virtualią parodą „Tiesus ir teisingas“.

Rašytojas J. Jankus kūrė tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Savo kūrinius publikuodavo periodinėje spaudoje, o pripažinimo sulaukė dar prieškariu, Lietuvoje išleidęs pirmuosius romanus „Egzaminai“ ir „Be krantų“. Kūryboje nevengęs atskleisti stalinizmo represijų, Antrojo pasaulinio karo metais J. Jankus pasitraukė į Vokietiją. Čia 1948 m. išleido novelių rinkinį „Naktis ant morų“. 1950-aisiais prozininkas apsigyveno Jungtinėse Amerikos Valstijose, užatlantėje buvo išleisti visi likę jo kūriniai. Iš viso literatūros pasaulį papildė apie dvidešimt J. Jankaus knygų. Jas pamėgusį skaitytoją žavi gyvas, skaidrus autoriaus pasakojimo būdas, atskleidžiantis ryškų pasakotojo talentą.

Virtualioje parodoje pateikiama trumpa rašytojo biografija, pluoštelis nuotraukų, išleistos knygos, literatūra apie rašytoją ir jo kūrybą. Kviečiame apsilankyti http://bit.ly/2c296bj.