Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. spalio 20 d.

Instaliacija-ekskursija visai šeimai „Kaltūnas“

„Kaltūnas“ – vis naujoje vietoje atgimstanti, prie vietos prisitaikanti daugiadalykė instaliacija-ekskursija ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Tai istorija apie mažą mergaitę Gabėtą ir jos stebuklingų plaukų užkaborius, kuriuose slypi spektakliai, kūrybinės ekskursijos ir interaktyvios instaliacijos. Ekskursijų dalyviai tyrinėja ir aptarinėja Gabėtos nuotykius, atgyjančius prieš jų akis garsinėmis ir vizualinėmis instaliacijomis.

„Kaltūno“ kūrybinę grupę sudaro dvi jaunos menininkės: režisierė Saulė Norkutė ir scenografė Šarūnė Pečiukonytė.

Saulė Norkutė – Londone ir Prahoje kino pagrindus ir performanso meną studijavusi režisierė, šiuo metu pasinėrusi į teatro netradicinėse erdvėse atradimus. Dirbdama S. Norkutė naudojasi įvairiausiomis priemonėmis – nuo meninio tyrimo, garsinių ir vizualinių instaliacijų iki gyvų pasirodymų. Saulė tyrinėja kasdienybę ir būtent joje randa neišsenkamų įkvėpimo klodų. Juose ir gimė Gabėtos istorija bei edukacinės dirbtuvės-spektaklis visai šeimai „Kaltūnas“.

Šarūnė Pečiukonytė – ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje su įvairiais projektais dirbanti menininkė, į „Kaltūną“ atridenusi ir savo spalvingą lėlių, objektų ir šokio teatro patirtį. Kurdama Šarūnė velia ją supančios realybės kraštovaizdžius su beribe vaizduote. Tai formuoja ne tik spektaklio „šukuoseną“, bet ir dinamišką Gabėtos gyvenimo aplinką.

Nuotykių ištroškusių tyrinėtojų laukiame net penkiose ekskursijose: spalio 21 d. – 17 val., spalio 22 d., 23 d. – 12 val. ir 14 val. Nors Gabėta laukia ir didelių, ir mažų, jaunesnius nei 7 metų vaikučius ekskursijoje turėtų lydėti tėveliai.

Renginys vyks Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. meno erdvėje. Numatoma vienos ekskursijos trukmė – 20 minučių. Organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius.

Dalyvių skaičius ribotas, todėl kviečiame registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Registruojantis prašome nurodyti ekskursijos, kurioje norite dalyvauti, datą, valandą ir dalyvių skaičių.

Daugiau apie „Kaltūną“ – http://www.kaltunas.lt/#kaltunas.