Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. lapkričio 17 d.

Nacionalinėje bibliotekoje svečiavosi Graikijos Respublikos ambasadorė

Lapkričio 17 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi Graikijos Respublikos ambasados nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė J. E. dr. Vassiliki Dicopoulou

Susitikime su Nacionalinės bibliotekos generaliniu direktoriumi prof. dr. Renaldu Gudausku dr. Vassiliki Dicopoulou buvo aprodytos atsinaujinusios bibliotekos erdvės, pristatyta jose vykdoma ir planuojama veikla. Institucijų atstovai aptarė galimybę artimiausiu metu pasirašyti Nacionalinės bibliotekos ir Graikijos Respublikos ambasados bendradarbiavimo sutartį, sutarė organizuoti bendrus renginius ir kartu vykdyti įvairius kultūros projektus.

Susitikime taip pat buvo pristatytas Graikijoje įgyvendinamas projektas – atskira biblioteka, skirta žydų holokaustui II pasaulinio karo metais atminti ir Graikijos piliečiams, nepabūgusiems gelbėti žydų tautybės asmenų, pagerbti. Leidinius, skirtus šiai istorinei bibliotekėlei, Graikija leidžia anglų kalba, siekdama supažindinti su savo istorija visus Europos skaitytojus. Nacionalinei bibliotekai buvo padovanota pirmoji šios serijos knyga. Ambasadorė taip pat pažadėjo, kad Lietuvos skaitytojus pasieks ir kiti leidiniai.