Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. lapkričio 21 d.

Kūrybiškumo paieškos muzikos pamokose

Postindustrinėje XXI a. visuomenėje kūrybiškumas laikomas viena didžiausių vertybių. Šiuo metu kūrybiškumo lavinimas yra daugelio aukštojo mokslo įstaigų ir verslo įmonių dėmesio centre, tačiau Lietuvos mokyklose jis dažniausiai suvokiamas kaip paskirų meninių įgūdžių lavinimas, nors šiuolaikiniame pasaulyje yra tyrinėjamas ir taikomas tiek moksle, tiek versle, tiek tobulėjant asmeniškai. Siekdami atliepti šias kūrybiškumo vaidmens tendencijas, kviečiame į seminarą „Kūrybiškumas muzikos pamokoje: poreikis, iššūkiai, galimybės“.

Renginio dalyvius supažindinsime su kūrybiškumo samprata, jo svarba ugdant jaunąją kartą ir kūrybiškumo iššūkiais, su kuriais tenka susidurti muzikos pamokose. Ypatingą dėmesį skirsime praktinėms pratyboms, drauge formuosime kūrybines užduotis. Renginio tikslas – praplėsti ir praturtinti ugdymo procesą, skatinti muzikos mokytojų kūrybiškumą, skleisti naujus mokymo metodus, padedančius ugdyti šių dienų darbo rinkoje reikalingus gebėjimus.

Renginį sudaro dvi dalys:

  • edukacinė programa „Garso įrašų istorija“ (veda Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyriaus vyresnioji bibliotekininkė, muzikologė Laura Strabulienė);
  • muzikos mokytojų kvalifikacijos tobulinimo seminaras (veda lektorius dr. Mykolas Natalevičius).

Mykolas Natalevičius – kompozitorius, muzikos atlikėjas ir pedagogas. Baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, studijavo Danijos elektroninės muzikos institute, stažavosi IRCAM centre (Prancūzija) ir karalienės Meri universitete (Didžioji Britanija). Lietuvos kompozitorių sąjungos ir asociacijos „Kūrybinės jungtys“ narys. M. Natalevičiaus kūrybinė veikla įvertinta įvairiomis premijomis ir apdovanojimais. 2012–2015 m. dirbo kūrybiškumo lavinimo projekte „Kūrybinės partnerystės“, veda seminarus muzikos pedagogams, dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Kauno technologijos universitete.

Seminaras vyks lapkričio 23 d. 9.30 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. meno erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 5 val. Organizatoriai – Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Karjeros ir kompetencijų centras.

Renginys mokamas. Prašome registruotis internetu ›

Daugiau informacijos www.kkc.lmta.lt