Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gruodžio 9 d.

Sukurta bibliotekoje: interaktyvus žaidimas „Grindopolis“

2019 m. Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje buvo sukurta novatoriška, ilgalaikę išliekamąją vertę turinti paslauga – interaktyvus žaidimas „Grindopolis“. Nauja, šiuolaikiška paslauga tapo itin populiari, todėl šių metų spalį pristatyta atnaujinta ir patobulinta žaidimo „Grindopolis 2.0“ versija apie Mažąją Lietuvą. Paslauga sukurta diegiant inovatyvius, šiuolaikinių technologijų naudojimu pagrįstus sprendimus, kurie padeda ugdyti užsiėmimų dalyvių kūrybiškumą, skatina domėtis savo krašto kultūra, kviečia neformaliai mokytis.

Pasak žaidimo kūrėjų, tai vienintelis ir išskirtinis interaktyvus žaidimas Lietuvoje, skirtas Šilutės rajono vaikams, jaunimui, šeimoms, miesto svečiams ir visiems, norintiems įdomiai praleisti laiką, netradicinėmis ir pažangiomis priemonėmis įgyti žinių apie Mažosios Lietuvos regiono ir Šilutės krašto istoriją, etnografiją, kultūros paveldo objektus, žymias asmenybes, tradicijas ir papročius, architektūrą, meną, muziką ir kt.

Bendradarbiaujant su bibliotekos programavimo būrelio „Coder Dojo“ dalyviais (vadovas – bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius Ovidijus Kulda) ir savanoriais, buvo sukurtas naujausiais technologiniais sprendimais pagrįstas inovatyvus ir interaktyvus žaidimas „Grindopolis“. Programavimo būrelio nariai kartu su bibliotekos Informacijos skyriaus specialistais programavo žaidimą, kuris buvo perkeltas į interaktyvią lentą, sumontuotą ant grindų.

Interaktyvaus žaidimo „Grindopolis“ lentos dydis 4×5 m, ji sudaryta iš 54 kvadratų, kurie yra sujungti, suprogramuoti ir sąveikauja tarpusavyje. Langeliai yra aktyvūs. Interaktyviame ekrane rodomi klausimai su atsakymų variantais, iš kurių žaidėjas turi pasirinkti vieną. Vienu metu žaidimą gali žaisti 6 dalyviai arba 6 komandos. Naujoji žaidimo versija išplėsta įdomiais faktais, susijusiais su Mažosios Lietuvos miestais, istorija, asmenybėmis ir kita, sukurti nauji klausimai su atsakymų variantais, naujas žaidimo programos dizainas, siekiant suteikti žaidimui dar daugiau dinamikos, po langeliais sumontuoti vibruojantys elementai (O. Kulda). Dailininkas Andrius Sirtautas apipavidalino interaktyvią lentą nauju žaismingu piešiniu.

Projektą finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė.

Sukurti ir žaismingi žaidimą pristatantis vaizdo klipai:

Kiti ciklo „Sukurta bibliotekoje“ pasakojimai.