Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. sausio 3 d.

Dailės kūrybinių dirbtuvių dalyvių darbų paroda

Prasidėjus žiemai, jaunuosius Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos lankytojus kvietėme lavėti, o ne meškėti. Buvome nusiteikę rimtai – šį kvietimą palydėjo iš viso keturi bibliotekoje suorganizuoti dailės kūrybinių dirbtuvių renginiai vaikams ir jaunimui nuo 4 iki 16 metų. Jais siekėme ugdyti jaunosios kartos dailės raiškos gebėjimus, estetinę nuovoką ir kūrybiškumą, supažindinti su šiuolaikiniu menu, skatinome turiningai praleisti laisvalaikį.

Susirinkusieji į dirbtuves susipažino su žymiausiais Lietuvos bei pasaulio meno kūriniais, klasikinio modernizmo ir postmodernizmo laikotarpiais bei šiuolaikine daile, drauge kūrė piešinius, išradingai ir drąsiai improvizavo – taigi, lavino ne tik ranką ir vaizduotę, bet ir meninę įžvalgą bei mąstymą.

Dailės kūrybinių dirbtuvių renginius vaikams vedė jauna pedagogė Ieva Prūsaitė. Ievos nuomone, kiekvienam svarbu domėtis kultūros ir dailės pokyčiais, išsilavinęs žmogus turėtų suprasti šiuolaikinio meno reiškinius ar bent būti su jais susipažinęs. „Meninis ugdymas turėtų siekti išugdyti grožiui jautrų asmenį“, – kaip Ievai tai pavyko, kviečiame įsitikinti patiems: laukiame jūsų dirbtuvių dalyvių darbų parodoje.

Kviečiame į parodos atidarymą sausio 7 d. 12 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. meno erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 1 val. Organizatorė – Nacionalinė biblioteka. Paroda veiks iki sausio 13 d. Įėjimas atviras.