Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. sausio 10 d.

Paroda „Kalbančios barikados“

1991 m. sausio 13 dieną SSRS agresijos prieš taikius Lietuvos gyventojus metu buvo įrodyta, kad Sąjūdžio idėjos ir atkurta Lietuvos Respublikos Nepriklausomybė yra visos tautos palaikoma idėja. Beginkliai žmonės drąsiai stojo prieš sunkiąją Sovietų Sąjungos kariuomenės kovinę techniką.

Mitinguose iškelti plakatai ir užrašai ant barikadų – taip pat vienas iš taikios, bet atkaklios kovos elementų. Į jį ir atkreipiamas dėmesys parodoje „Kalbančios barikados“. Šie užrašai atskleidžia to meto pasaulio ir Lietuvos realijas, dabar jau tapusias istorija, – lietuvių tautos skausmą, ryžtą ginti valstybę ir pergalės viltį.
Rengiant parodą panaudoti unikalūs fotografų Viliaus Jasinevičiaus, Alfredo Girdziušo, Antano Ališausko, Rolando Ginaičio, Modesto Patašiaus, Rimanto Bikulčiaus, Romualdo Lanko kadrai.

Paroda vyks sausio 11–30 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) III a. atrijuje. Organizatoriai – Kauno IX forto muziejus ir Nacionalinė biblioteka. Įėjimas atviras.

Prisiminkime. Pagerbkime. Išlaikykime vienybę.