Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. sausio 11 d.

Aušros Paukštytės fotografijų ir istorijų knygos „Mamystė“ sutiktuvės

Sausio 14 d., šeštadienį, 15 val. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į susitikimą su tinklaraštininke ir knygos „Mamystė“ autore Aušra Paukštyte.

2016 metų pabaigoje pasirodžiusi fotografijų ir istorijų knyga „Mamystė“ – tai pokalbių su mamomis rinkinys. Visus metus mamos buvo kalbinamos ir fotografuojamos namuose, lauke, pakeliui į polikliniką ar mokyklą. Knygoje pateikiamos tikros, atviros, jautrios ir smagios mamų istorijos. Be specialaus makiažo, be ta proga sutvarkytų namų ar fotosesijai sušukuotų vaikų. Čia daug įvairių motinystės spalvų, kasdienybės akimirkų, kurias vienaip ar kitaip išgyvena visos, auginančios vaikus.

Kiekvienos moters istorija unikali. Mama netampama per akimirką, kai gimsta vaikas, mama mokomasi būti visą gyvenimą. Kokie emociniai iššūkiai moters laukia iki gimdymo ir po jo? Kaip reikės auginti du ar daugiau? Kaip auklėti vaiką, kaip išleisti į mokyklą, į pirmą vakarėlį, į universitetą, į gyvenimą? Tai nėra filosofiniai, retoriniai klausimai. Mama juos sprendžia kasdien. Savo namuose, pasikliaudama savo žiniomis, savo nuojauta.

Leidinio autorė Aušra Paukštytė drauge su viena knygos herojų, psichologe Ieva Šuipe diskutuos apie šio projekto idėją, įamžintus knygoje motinystės etapus, kalbės apie šių dienų motinystės stereotipus ir realybę. Diskusiją moderuos sociologė Veronika Urbonaitė-Barkauskienė. Diskusijos trukmė apie 30–40 min. Po jos pratęsime neformalų bendravimą, užkąsime, nusifotografuosime, paplepėsime, paklausysime muzikos, o vaikai viso renginio metu galės smagiai leisti laiką žaidimų kampe.

Susitikimas-diskusija vyks Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. poilsio erdvėje. Renginio organizatorė – Nacionalinė biblioteka. Įėjimas atviras.

Renginys „Facebook“ paskyroje ›

Daugiau apie knygą ›