Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. sausio 24 d.

Išradingiausiems ir kūrybiškiausiems išdalytos „PR Lapės“

Pirmadienio vakarą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje buvo teikiami Vilniaus universiteto „PR Lapės“ apdovanojimai už geriausius 2016 metų komunikacijos projektus. Šie išradingiausiųjų ir kūrybiškiausiųjų apdovanojimai surengti jau penktą kartą.

Šiemet įteikta padėka ir Nacionalinei bibliotekai už bendradarbiavimą, rengiant komunikacijos projektų apdovanojimus.

 „Atsakingąja lape“ paskelbta mobilioji programėlė „Mano kraujas“, skirta žmonėms, norintiems užsiregistruoti kraujo donorais, pasirinkti patogiausią kraujo davimo vietą, stebėti visą savo donorystės istoriją.

„Pilietiškosios lapės“ apdovanojimą pelnė miesto bendruomenė „Coolūkis“, mokanti praktinių sodininkystės ir daržininkystės įgūdžių.

„Versliąja lape“ tapo „Parkis“, unikalus dviračių laikiklis-keltuvas, kuriuo galima vertikaliai pastatyti dviratį nenaudojant fizinės jėgos.

Už „Išradingąją lapę“ apdovanojimą atsiėmė programėlės „Prieš egzaminą“ kūrėjai, kurie siekia padėti moksleiviams sėkmingai pasiruošti egzaminams.

„Lietuvą garsinančia lape“ pripažinta „Didžiausia programavimo pamoka“, vykusi Modernių technologijų ir verslumo renginyje „#SWITCH!“. 700 moksleivių iš visos Lietuvos didžiausioje iki šiol programavimo pamokoje siekė Guinnesso pasaulio rekordo.

„Provokuojančiąja lape“ apdovanotas Lietuvos nacionalinis dramos teatras už 77-ąjį sezoną, kurio pagrindinis šūkis – „Treniruok ir sielą“. Juo teatras skatino atkreipti dėmesį ne tik į sveiką kūną, bet ir sveiką žmogaus vidinį pasaulį.

„Nuosekliosios lapės“ apdovanojimu pagerbta ilgametė savanoriška skaidrumo iniciatyva „Jonvabaliai“, siekianti paskatinti organizacijas viešai atsiskaityti už įgyvendintus projektus ir Europos Sąjungos lėšų naudojimą, pateikti geruosius atsakingo finansų naudojimo pavyzdžius.

Iš 95 pateiktų paraiškų laimėtojus rinko specialistų komisija: komunikacijos ekspertas Arijus Katauskas, kino prodiuseris Kęstutis Drazdauskas, Lietuvos ryšių su visuomene specialistų sąjungos tarybos pirmininkė Lina Jakučionienė, komunikacijos specialistė Renata Gaudinskaitė, „Vinted“ produkto vadovas Modestas Tursa, Vilniaus universiteto (VU) Komunikacijos fakulteto prodekanė Renata Matkevičienė, dėstytojas Andrius Kasparavičius, viešųjų ryšių ir organizacijų plėtros specialistas daktaras Darius Udrys, marketingo dėstytojas, verslo konsultantas Igoris Vasiliauskas.

Komisijai pirmininkavo Geležinės Lapės pseudonimu žinomas Arvidas Bendorius.

Apdovanojimus organizuoja VU Komunikacijos fakultetas ir Ryšių su visuomene programos magistrantai. Šventę vedė žurnalistė Eglė Daugėlaitė.