Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. vasario 21 d.

„Lietuviškas pilietinis kostiumas (ne šventėms, o šiokiadieniams)“: diskutuoja R. Lazutka ir A. Ramonaitė

Tarpušvenčiu tarp Lietuvos valstybės ir nepriklausomybės atkūrimo dienų minėjimų kviečiame pasikalbėti apie pilietybės raišką ir naudą mūsų kasdienybėje. Šią šmaikščiai formuluojamą, bet rimtą temą nagrinės politikos mokslų daktarė, pilietinės visuomenės tyrinėtoja Ainė Ramonaitė ir socialinių mokslų daktaras, sociologas, ekonomistas, socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėjas Romas Lazutka.

Garbiems pokalbio dalyviams nukreipsime sausio 24 d. bibliotekoje vykusioje diskusijoje „Lietuva šiuolaikinėje Europoje: tapatybės klausimas“ nuskambėjusį sąmojingą prof. Alfredo Bumblausko raginimą padiskutuoti ne tik lietuviško tautinio, bet ir pilietinio kostiumo tema.

Kokie šiuolaikinių piliečių lūkesčiai, galimybės, konkretūs pilietiški veiksmai ir jų rezultatai pastebimi Lietuvoje, Europoje ir likusiame pasaulyje? Ar kito Lietuvos piliečių ir valstybės santykis per 25 nepriklausomybės metus, jei taip – kaip ir kodėl? Ką byloja sociologų tyrimai apie Lietuvos piliečių tarpusavio pasitikėjimo stygių? Koks ryšys egzistuoja tarp pilietinio aktyvumo ir ekonominės laisvės? Kaip žiniasklaidos turinys veikia pilietinį bendrabūvį? Šios ir kitos kasdienį pilietiškumą lydinčios temos lauks jūsų dėmesio jau paskutinę žiemos dieną.

Susidomėjusių laukiame vasario 28 d. 10 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) bendradarbystės erdvėje (III aukštas). Organizatorė – Nacionalinė biblioteka.

Renginys bus transliuojamas per Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ kanalą ›

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›