Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. vasario 27 d.

Žvilgsnis į lėlių teatro gyvenimą

Lėlių teatro scena gyvena savitą gyvenimą, net ir dramaturgijos pasaulio viduje. Specifinės ir jos aktualijos. Pasikalbėti apie šiuolaikinį lėlių teatrą, jo (ne)populiarumą, potencialą, kūrėjų dėmesį šiai specifinei meno rūšiai ir kitus susijusius dalykus kviečia dvi išskirtinės šiai meno sričiai atstovaujančios asmenybės.

Pirmoji jų – Marta Guśniowska, žinomiausia Lenkijos lėlių teatro dramaturgė. Jos kūryba itin populiari jos gimtojoje šalyje, verčiama ir į užsienio kalbas, tarp jų – ir lietuvių. Šių dienų dramaturgijos kontekste M. Guśniowska įdomi tuo, kad naudodamasi tradicinėmis formomis pasuka siužetus netikėta linkme ir taip jais patraukia šiuolaikinį žiūrovą. Antrasis pašnekovas – Marekas Waszkielis – Poznanės lėlių teatro direktorius ir Varšuvos teatro akademijos profesorius, žmogus, puikiai išmanantis šią meno rūšį ir gebantis įdomiai apie ją papasakoti kitiems. Renginys skirtas visiems, besidomintiems vaikų literatūra ir dramaturgija.

Susitikimas vyks kovo 3 d. 15 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) III a. bendradarbystės erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatoriai – Nacionalinė biblioteka ir Tarptautinės vaikų ir jaunimo knygos tarybos (International Board on Books for Young People, IBBY) Lietuvos skyrius. Renginį remia Lenkijos institutas Vilniuje.

Įėjimas laisvas.