Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. vasario 28 d.

Negirdėta, neregėta opera – R. Šerkšnytės „Penki Merės stebuklai“

Ar teko sutikti paslaptingąją vaikų auklę Merę? Ji lyg angelas sargas pasirodo kaip tik tada, kai kam nors nutinka kas blogo, ir padeda į bėdą pakliuvusiems vaikams ar suaugusiems žmonėms išspręsti kilusias problemas, pažvelgti į pasaulį šviesesnėmis spalvomis.

Kovo 4 ir 5 dienomis Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras kviečia į naują kompozitorės Ramintos Šerkšnytės operą apie paslaptingą auklę „Penki Merės stebuklai“. O prieš pat premjerą Nacionalinėje bibliotekoje vyks edukacinė popietė su tiek didelių, tiek mažų skaitytojų numylėta poete Ramute Skučaite, šiai operai parašiusia nuostabų libretą. Drauge su poete skaitysime jos eilėraščius ir susipažinsime su paslaptingąja Mere bei jos draugais. Spektaklio personažus įkūnys operos solistai, jiems akomponuos pianistas Aleksandras Vizbaras.

Renginys vyks kovo 4 d. 13 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) III a. erdvėje prie vitražo. Numatoma renginio trukmė – 1 val. Organizatoriai – Nacionalinė biblioteka ir Nacionalinis operos ir baleto teatras. Įėjimas laisvas.