Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. kovo 9 d.

Prisijunkite prie „Open House Vilnius“ savanorių komandos

Balandžio 22–23 dienomis Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka pirmą kartą dalyvaus prestižinėje tarptautinėje architektūros šventėje „Open House Vilnius“. Tai jau trečioji kasmetinė architektūros šventė, projektas, kviečiantis Vilniečius ir miesto svečius pažinti architektūrą, patirti ir suvokti mus supančios materialios aplinkos kokybės vertę. Atviros architektūros savaitgalį duris atveria Vilniaus pastatai, paprastomis dienomis visiškai, iš dalies ar ilgą laiką buvę neprieinami visuomenei.

„Open House“ renginio istorija apima porą dešimtmečių. Pirmą kartą šis architektūros festivalis, surengtas 1992 m. Londone, sulaukė didelio susidomėjimo ir greitai išpopuliarėjo kitose šalyse. Dabar „Open House“ savaitgalis kasmet organizuojamas daugiau nei dvidešimtyje pasaulio miestų: Barselonoje, Helsinkyje, Romoje, Melburne, Niujorke ir daugelyje kitų. Visus šiuos miestus vienija tarptautinis tinklas „Open House Worldwide“. Vilnius taip pat yra tapęs oficialiu „Open House Worldwide“ tinklo nariu ir šventės savaitgalį pasaulyje bus stebimas kaip išskirtinės architektūros miestas.

Pagrindinis renginio siekis – ugdyti sąmoningą, kritišką, smalsų ir pilietišką architektūros vartotoją, suteikti naujas galimybes visuomenei domėtis architektūra ir ją pažinti. Renginys nemokamas ir atviras visiems, nepriklausomai nuo amžiaus, profesijos, socialinės grupės ar išsilavinimo.

Renginį „Open House Vilnius“ organizuoja Architektūros fondas ir skelbia gausaus savanorių būrio paiešką. Šiais metais savanorių poreikis itin didelis, nes festivalyje dalyvaus net apie 50 architektūros objektų. Šventės organizatoriai kviečia jus sukrusti ir, garsiai sušukus „Vilniau, koks tu gražus!“, išbudinti miesto architektūros paslaptis, išlaisvinti pastatus žmonėms ir šventei.

Būsimiems savanoriams „Open House Vilnius“ garantuoja:

  • pastato meilę jums,
  • jūsų meilę pastatui,
  • lengvą pamišimą
  • ir tai, ko dar nežino patys organizatoriai, bet galbūt jau žinote jūs.

Išsami informacija pateikta anketoje – užpildykite ją jau dabar ›