Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. kovo 13 d.

J. Klietkutės knygos „Pakutuvėnai: kaimo istorija“ sutiktuvės

Antradienį, kovo 14 d., Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks ką tik dienos šviesą išvydusios knygos „Pakutuvėnai: kaimo istorija“ sutiktuvės. Leidinio autorė ikonografė, fotomenininkė, kraštotyrininkė Jolanta Klietkutė pasakoja apie Pakutuvėnų fenomeną – šio sunaikinto kaimo atgimimą. Pakutuvėnai Mažesniųjų brolių (pranciškonų) ordino ir jų bičiulių dėka tapo daugiau nei kaimu konkrečioje geografinėje erdvėje. Šiandien ši vietovė ir jos unikali bendruomenė – šimtų ar net tūkstančių žmonių gyvenimo dalis.

„Mirę kaimai“, „dingę kaimai“, „apleistos sodybos“... Kokiais tik vardais Žemaitijoje nevadina vietovių, kuriose kadaise virte virė gyvenimas, kuriose ore ir dabar tebepulsuoja žmogaus gyvybės, veiklos dvasia. <...> Kiekvieno „dingusio kaimo“ istorija dažniausiai neatsiejama nuo karų, nuo tremtinių kelių istorijos. Žmonių, ištisų šeimų likimai ir karai bei Sibiras yra taip tampriai persipynę, jog neįmanoma vieno pasakoti be kito“– taip pradedama knyga, kurią autorė audžia iš kruopščiai surinktų faktų, gausiai iliustruodama nuotraukomis ir autentiškais pasakojimais.

Susitikime apie knygą ir pačius Pakutuvėnus kalbėsis J. Klietkutė, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, režisierius Audrius Stonys ir prodiuseris Gediminas Jaunius. Kviečiame pasiklausyti atvirų liudijimų, atskleisiančių ir drauge pratęsiančių Pakutuvėnų kaimo atgimimo istoriją.

Renginys vyks kovo 14 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) III a. bendradarbystės erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatorė – Nacionalinė biblioteka. Įėjimas laisvas.

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›