Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. kovo 10 d.

Nacionalinė biblioteka bendradarbiaus su Lietuvos istorijos mokytojų asociacija

Kovo 10 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko trečiasis nacionalinis konkursas „Lietuvos istorijos žinovas“. Džiaugiamės galėdami pranešti, kad šio renginio proga Nacionalinė biblioteka pasirašė bendradarbiavimo sutartį su konkurso organizatore – Lietuvos istorijos mokytojų asociacija.

Sutartyje numatyta įgyvendinti bendrus projektus, renginius, skirtus mokytojų dalykinei ir profesinei kompetencijai tobulinti, įgyvendinti edukacines programas. Sutarties šalys ketina aktyviai veikti drauge, skatindamos istorijos ir politologijos žinių įgijimą, gausinimą ir populiarinimą visuomenėje.

Konkursu „Lietuvos istorijos žinovas“ siekiama prasmingai paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe ir ugdyti nuostatą, kad kiekvienam dera išmanyti ir suprasti tautos istoriją. Taip pat siekiama skatinti visuomenės bendruomeniškumą, puoselėti savo krašto tradicijų išugdytas dvasines vertybes, skatinti užsienyje gyvenančius lietuvius drauge prasmingai paminėti šią dieną.

Nacionalinės bibliotekos generalinio direktoriaus pavaduotoja informacijos išteklių ir paslaugų plėtrai Sandra Leknickienė pasveikino konkurso dalyvius ir palinkėjo sėkmės varžantis dėl nugalėtojo vardo. Istorijos žinias tikrinosi 5–12 klasių mokiniai, kiti Lietuvos Respublikos piliečiai, išeivijos atstovai.