Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. balandžio 12 d.

Nacionalinės bibliotekos Kūrybos erdves papildė Kino salė

Kinas turi ypatingą galią įtraukti žmogų į jame kuriamą pasaulį: laisvas valandas skyrę geram filmui, ne tik pailsime ir atitolstame nuo dienos rūpesčių, bet ir pasisemiame kūrybinio įkvėpimo bei išminties. Nacionalinėje bibliotekoje įrengta Kino salė siūlo visas sąlygas šiam pomėgiui suleisti šaknis ir tapti erdve jūsų prasmingam laisvalaikiui ar darbui.

Kino salė atvira tiek paprastam lankytojui, tiek kino srities profesionalui ar pradedančiam kūrėjui. Kviečiame rezervuoti salę ir peržiūrėti Nacionalinės bibliotekos fonduose esančius vaizdo įrašus, dalyvauti pramoginiuose renginiuose, šviečiamosiose programose ir filmų kūrimo kūrybinėse dirbtuvėse. Tai – puiki erdvė kameriniams kino vakarams, filmų retrospektyvoms, kino edukaciniams renginiams, kino mėgėjų konkursams, animacijos mėgėjų festivaliams ir susitikimams su kino kūrėjais rengti. Režisierius raginame organizuoti savo filmų pristatymus, o kino mėgėjų bendruomenes – peržiūras, diskusijas ir susitikimus. Nuolatos jus džiuginsime naujomis kino iniciatyvomis ir teminiais kino vakarais bei susitikimais su kino menininkais, aktoriais, scenaristais, operatoriais.

Tai – jau paskutinė per Nacionalinės bibliotekos pagrindinio pastato atidarymą rudenį visuomenei pažadėta Nacionalinės bibliotekos Kūrybos erdvė. Kviečiame į visų šių erdvių atidarymo šventę ›

Daugiau informacijos apie Kino salę rasite čia ›