Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. balandžio 26 d.

Bibliotekų savaitė Nacionalinėje bibliotekoje: „Jaunajam lankytojui“

Kviečiame išsamiau susipažinti su Nacionalinėje bibliotekoje vyksiančiais Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginiais. Pristatome susitikimus, kuriuos priskyrėme „Jaunajam lankytojui“. Tai – mažiesiems ir jau ūgtelėjusiems skaitytojams skirti renginiai, kuriuose gali dalyvauti visa šeima.

Rytmečio skaitymai su bibliotekininkais
Balandžio 24–28 d. 10 val. Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla (I a.). Registracija darželių ir mokyklų grupėms: el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. (8 5) 239 8561. Pavieniams lankytojams įėjimas laisvas.

Bibliotekų savaitę vyksiantys rytmečio skaitymai siūlys progą susipažinti su bibliotekos darbuotojais netikėtose Nacionalinės bibliotekos erdvėse. Jauniesiems lankytojams pasirinktas knygas skaitys ir su darbo kasdienybe ir iššūkiais supažindins įvairių sričių Nacionalinės bibliotekos specialistai: Jolita Steponaitienė, Inga Mitunevičiūtė, Donatas Kubilius, Julija Lukjančikova ir Lietuvos medicinos bibliotekos Informacijos skyriaus vedėja Regina Vaišvilienė.

Rytmečio skaitymai – tęstinė edukacinė veikla, kurioje kviečiami dalyvauti ir tėveliai su vaikais, ir didesnės darželinukų ar mokinių grupės. Kiekvieną savaitę renkamės skaitinius nauja tema, susitikę ne tik garsiai skaitome knygas, bet ir aptarinėjame iliustracijas, kalbamės apie kūrinius, perkuriame ar tęsiame pasakojimus, piešiame, žaidžiame. Skaitymo balsu naudą puikiai iliustruoja tyrimais pagrįstas pirmojo Švedijos skaitymo ambasadoriaus Johano Unenge’s pateiktas pavyzdys: šešiamečio vaiko, kuriam nebuvo skaityta garsiai, žodyną vidutiniškai sudaro vos 7 tūkst. žodžių, o garsiai mažyliui skaitančioje šeimoje augusio vaiko žodynas vidutiniškai siekia net 17 tūkst. žodžių. Skaitykime savo vaikams!

Spektaklis „Drovusis klounas“
Balandžio 25 d. 10 val. Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla (I a.). Įėjimas laisvas.

Į šį aktoriaus, rašytojo ir žurnalisto Arkadijaus Vinokuro spektaklį kviečiame socialiai remtinų šeimų ir globos namų vaikus. Tai – išties linksmas klouno Misterio Arkado pasirodymas, skatinantis vaikus mąstyti: spektaklyje mažiesiems suprantama kalba pasakojama apie drovumą ir kviečiama jo nelaikyti bailumu, taip pat apie pagalbą kitam, keliamos smurto ir patyčių problemos, skatinama tolerancija. Spektaklis neleidžia nuobodžiauti dar ir dėl to, kad žiūrovai įtraukiami į scenoje vykstantį veiksmą, vaidina ir dainuoja drauge su aktoriumi,

Kūrybinės dirbtuvės „Sukonstruok elektromechaninį knygų spėjiką“
Balandžio 26 d. 16.30 val. ir 28 d. 17.30 val. Dirbtuvės PATS SAU (I a.). Registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Dirbtuvėse vieno suaugusiojo ir vieno vaiko komandos konstruos elektromechaninį knygų spėjiką, kuriuo naudodamosi galės rinkti geriausią knygą. Vienu metu dirbtuvėse gali kurti iki 10 komandų, vieną komandą sudaro du žmonės (suaugęs ir vaikas). Dirbtuvės skirtos vaikams nuo 7 iki 14 metų ir suaugusiems jų artimiesiems.

PATS SAU – Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos atviros dirbtuvės mokyklinio amžiaus vaikams ir jaunuoliams, ugdančios jaunuosius išradėjus ir kūrėjus. PATS SAU – Pasidaryk, Atrask, Tausok, Smalsauk, Siek, Atpažink, Užfiksuok. Dirbtuvėse rasite įrengtas darbo vietas ir pagrindinių darbo priemonių.

Vietų skaičius ribotas, todėl maloniai prašome registruotis iš anksto.

Daugiau apie Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę skaitykite čia ›

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Įėjimas į visus šiuos renginius laisvas.

Kurkime biblioteką kartu!