Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. rugpjūčio 17 d.

Pirmasis Kinijos nacionalinės bibliotekos vadovų vizitas mūsų bibliotekoje

Rugpjūčio 17 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas priėmė Kinijos nacionalinės bibliotekos delegaciją, vadovaujamą direktoriaus pavaduotojo Sun Yigango. Susitikime aptartos abiejų institucijų bendradarbiavimo iniciatyvos ir sritys, pasikeista simbolinėmis dovanomis.

Svečiams pristatytos naujos Nacionalinės bibliotekos veiklos išsaugant šalies dokumentinį kultūros paveldą ir užtikrinant jo sklaidą. Aptartas institucijų vaidmuo informacijos politikos kūrimo bei bibliotekų bendradarbiavimo srityse. Sutarta bendradarbiauti inicijuojant diskusijas ir informacijos mainus, aktualius abiem institucijoms, ypač informacinių technologijų integravimo į paslaugų kūrimą, vertingų kolekcijų restauravimo ir išsaugojimo srityse.

Kinijos nacionalinė biblioteka yra pagrindinė šalies kultūros institucija, sauganti valstybės istorijos ir kultūros paveldą, skatinanti visuomenę jį pažinti, puoselėti ir dalintis panaudojant šiuolaikines informacines technologijas. Šioje bibliotekoje saugoma per 36 milijonus dokumentų, tarp jų ir ypač vertingos Kinijos literatūros ir meno kolekcijos.