Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. rugsėjo 18 d.

Rugsėjo 18 d.: paskaita „Kada dirbtinis intelektas pasieks žmogaus lygį“

Dirbtinis intelektas – tai vienas iš svarbiausių XX ir XXI a. projektų. Ne iki galo suvokiame, kaip sparčiai kompiuteriai, botai ir robotai įgyja naujų gebėjimų ir pasiekia vis naujas gyvenimo sritis. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė 2018“ dr. Aleksandros Przegalińskos (Masačusetso technologijų institutas, Bostonas) paskaita: „Kada dirbtinis intelektas pasieks žmogaus lygį“.

2014 metais pirmasis pokalbių robotas (chatbot) išlaikė Tiuringo testą, po poros metų kompiuteris nugalėjo daug sudėtingesnio nei šachmatai kinų žaidimo „Go“ didmeistrį. Tai tapo įmanoma dėl smarkiai pažengusio giliojo mokymo (deep learning). Botas Siri, kūrėjų apdovanotas humoro jausmu, pateikia gan banalius, tačiau mielus atsakymus į klausimus apie gyvenimo prasmę. Robotei Sophie buvo suteikta Saudo Arabijos pilietybė. Ar reikėtų baimintis robotų, ar tam tikru momentu jie gali užvaldyti pasaulį? Ar išties dirbtinis intelektas gali būti pavojingesnis už atominį ginklą? Ar neilgai trukus bendrausime visai kitaip nei iki šiol, nustosime vartoti žodžius ir simbolius, atsisveikinsime su regėjimo ir klausos era, kad keistumės mintimis?

Lenkijos instituto Vilniuje kvietimu mokslo festivalyje „Erdvėlaivis Žemė 2018“ apie augančią dirbtinio intelekto (ang. Artificial Intelligence, AI) reikšmę pasakos viena geriausių šios srities specialisčių dr. Aleksandra Przegalińska. Tai jauna, bet jau pripažinta mokslininkė, kuri, be kita ko, domisi ir tyrinėja naujųjų technologijų kūrimo procesus ir iššūkius, susijusius su humanoidinio dirbtinio intelekto kūrimu.

Trumpai apie paskaitą

Data rugsėjo 18 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia ›
Organizatoriai Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“, Lenkijos institutas Vilniuje
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›
Svarbu renginys vyks anglų kalba