Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. spalio 11 d.

Nacionalinės bibliotekos Mokslo taryba tęsia veiklą

Spalio 11 dieną įvyko Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Mokslo tarybos posėdis. Jame dalyvavo naujai patvirtintos Tarybos nariai. Posėdyje Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pristatė esmines bibliotekos strategines kryptis, pagrindinius vykdomos veiklos aspektus, svarbiausius bibliotekos įgyvendinamus projektus.

Prof. dr. R. Gudauskas džiaugėsi, kad bibliotekos veiklos yra pastebimos ir palankiai vertinamos tiek visuomenės, tiek kolegų iš įvairių šalių bibliotekų ir kitų atminties institucijų. Mokslo tarybos nariams taip pat buvo pristatyta preliminari Nacionalinės bibliotekos 100-mečio renginių programa. Ją pristatydama Viktorija Pukėnaitė, Komunikacijos ir rinkodaros departamento direktorė, akcentavo, kad jubiliejiniais bibliotekos metais į įvairias veiklas bus siekiama įtraukti kuo platesnę visuomenės dalį, stengiantis patenkinti jų poreikius ir lūkesčius. Mokslo tarybos nariai buvo pakviesti aktyviai įsitraukti į šiuos procesus, teikti savo pasiūlymus ir idėjas.

Posėdyje taip pat buvo išrinktas Mokslo tarybos pirmininkas. Juo tapo prof. dr. Andrius Vaišnys, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Politinės komunikacijos katedros vedėjas.

Apie Nacionalinės bibliotekos Mokslo tarybą:

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Mokslo taryba yra patariamoji institucija, kurios tikslas – patarti Nacionalinės bibliotekos generaliniam direktoriui strateginiais valdymo, mokslo tiriamosios veiklos ir plėtros klausimais. Mokslo taryba padeda spręsti ir kitus veiklos klausimus, prisideda prie pagrindinių Nacionalinės bibliotekos uždavinių įgyvendinimo. Į Mokslo tarybą 2018–2021 metų laikotarpiui deleguoti atstovai iš Kultūros ministerijos, Vilniaus universiteto, Lietuvos mokslų akademijos, Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos, Lietuvos mokslinių bibliotekų asociacijos, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir tarptautinių profesionalų tinklo „Global Lithuanian Leaders“.