Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gruodžio 19 d.

Gruodžio 5, 12, 19 d.: Stanislovo Žvirgždo paskaitos apie fotografiją

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, fotografijos istorijos tyrinėtojas, fotografas S. Žvirgždas tęsia paskaitų ciklą, skirtą įvairiems Lietuvos fotografijos istorijos aspektams. Gruodžio mėnesio susitikimuose Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bus pasakojama ir rodomos fotografijos šiomis temomis: Lietuvos turgų fotografijos – nuo Juozapo Čechavičiaus iki Aleksandro Macijausko, fotografijos manipuliacijos, montažai, falsifikatai ir kt. Fotografas ir fotografijos istorijos tyrinėtojas S. Žvirgždas pristatys ir didžiuosius Lietuvos fotografus, jų kūrybą.

Gruodžio 5 d.: Lietuvos turgų fotografijos: nuo J. Čechavičiaus iki A. Macijausko

Paskaitoje pasakojama apie fotografus, kurių kūryboje ryškią vietą užimą turgų fotografijos: pradedant J. Čechavičiumi ir baigiant A. Macijausku. Paskaitoje demonstruojama apie 160 fotografijų.

Gruodžio 12 d.: Fotografijos manipuliacijos, montažai, falsifikatai ir kt.

Paskaitoje pristatoma montažinė, įvairiais būdais manipuliuotos fotografijos ir žinomi šios krypties Lietuvos fotografai V. Butyrinas, V. Luckus, E. Ivanauskas ir kt. Be to, pateikiamos įvairiomis progomis sovietų valdžios falsifikuotos nuotraukos ir kt. Paskaitoje demonstruojama apie 160 fotografijų.

Gruodžio 19 d.: Didieji Lietuvos fotografai

Paskaitoje pasakojama apie didžiuosius Lietuvos fotografus J. Čechavičių, S. F. Flerį, J. Bulhaką, V. Augustiną, K. Daugėlą, A. Sutkų, A. Macijauską, A. Kunčių, R. Požerskį, A. Aleksandravičių ir kt. Paskaitoje demonstruojama apie 160 fotografijų.

S. Žvirgždas – vienas geriausių Lietuvos fotografijos žinovų, žymiausių peizažo fotografijos meistrų. Ryškų pėdsaką palieka ir jo, kaip fotografijos kritiko ir istoriko, veikla. S. Žvirgždas yra daugelio fotografijos leidinių sudarytojas, knygų vertėjas, straipsnių ir jų rinkinių apie Lietuvos fotografijos istoriją autorius ar bendraautoris.

Laukiame visų fotografijos entuziastų.

Trumpai apie gruodžio mėnesio paskaitas

Data
gruodžio  5, 12, 19 d.
Laikas
17.30 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas