Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gruodžio 5 d.

Gruodžio 5 d.: knygos „Mstislavo Dobužinskio heraldika: ne tik mokslas, bet ir menas“ pristatymas

Mstislavas Dobužinskis (1875–1957) Lietuvoje geriausiai žinomas kaip scenografas, kostiumų dailininkas, tapytojas ir grafikas. Viena reikšmingiausių jo kūrybos dalių yra heraldika. Nauja gausiai iliustruota knyga „Mstislavo Dobužinskio heraldika: ne tik mokslas, bet ir menas“, išleista Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, puiki proga susipažinti su šio kūrėjo reikšmingu įnašu į Lietuvos heraldikos istoriją.

Knygoje supažindinama su M. Dobužinskio heraldiniu ir veksilologiniu palikimu, atskleidžiančiu valstybinio herbo, vėliavos kūrimo aplinkybes ir heraldikos pavyzdžių pritaikymą įvairiose meno srityse. Kartu ši knyga skirta Lietuvos valstybės atkūrimo ir pačios bibliotekos šimtmečiui paminėti. Daugiau apie naują knygą galite sužinoti čia ›

Pristatyme, kuris vyks Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo erdvėje, II a., dalyvaus grafikas prof. Juozas Galkus, menotyrininkas doc. dr. Helmutas Šabasevičius ir istorikė dr. Agnė Railaitė-Bardė. Renginį moderuos Nacionalinės bibliotekos Retų knygų ir rankraščių skyriaus vadovė dr. Viktorija Vaitkevičiūtė. Sveikinimo žodį tars Dokumentinio paveldo tyrimų departamento direktorė Jolanta Budriūnienė.

Knygą išleido Nacionalinė biblioteka, finansavo Lietuvos kultūros taryba.

Trumpai apie renginį

Data
gruodžio 5 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›