Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gruodžio 18 d.

Gruodžio 5, 12, 19 d.: susitelkimo valdymo praktinių užsiėmimų ciklas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka atnaujina susitelkimo valdymo praktinių užsiėmimų ciklą. Kviečiame visus susidomėjusius į išplėtotą edukacijų ciklą, skirtą susikaupimo, sutelktumo įgūdžiams tobulinti. Prieš praktinę dalį bus trumpai apžvelgta muzika, skirta kontempliacijai, galinti paveikti nusiteikimą, padėti lavinti dėmesį.

Nūdienos skubėjimo, technologijų proveržio laikais reikia prisiminti pamatines vertybes, kurios padeda nepasiklysti šiame greitos kaitos pasaulyje. Biblioteka dažnai tapatinama su ramybės ir tylios aplinkos vieta. Vertiname tai – šalia dabar vykstančių skambių visuomeninių, edukacinių, meno renginių, koncertų numatėme ir kamerines, įvairiausiems poreikiams skirtas valandas.

Susitelkimo valdymo popietę suteiktume dalyviams galimybę sulėtinti tempą, prisiminti tai, kas yra gera ir vertinga. Tai – žinios, kurios leidžia lavintis, skatina geriau pažinti save, atskleidžia būdą nusiraminti ir atsipalaiduoti. Renginyje mokysimės susikaupti, susitelkti į tylų savo kvėpavimo stebėjimą.

Kaip žinome, tokios poilsio pratybos efektyviai mažina įtampą, didina ilgalaikės koncentracijos gebėjimus ir įgūdžius. Mažina depresijos simptomus, nes sudaro sąlygas susitelkti vien į neutralų kvėpavimą. O tai patraukia į šalį neigiamas mintis, įpročius, nuotaikas. Tampame pozityvesni.

Laukiame jūsų.

Trumpai apie renginius

Data
gruodžio 5, 12, 19 d.
Laikas
12 val.
Vieta
Meno erdvė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“