Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. gruodžio 18 d.

Gruodžio 18 d.: knygos „Didysis karas visuomenėje ir kultūroje: Lietuva ir Rytų Prūsija“ pristatymas

Minint šimto metų sukaktį nuo Pirmojo pasaulinio karo pabaigos (Kompjeno paliaubų) Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks knygos „Didysis karas visuomenėje ir kultūroje: Lietuva ir Rytų Prūsija“ pristatymas. Knygos autoriai – keturi Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslininkai: Vasilijus Safronovas, Vytautas Jokubauskas, Vygantas Vareikis ir Hektoras Vitkus.

Ką pakeitė šis karas? Kokį poveikį turėjo visuomenei? Ar tikrai karas Lietuvoje buvo pamirštas, o jo patirtys užgožtos vėlesnių kovų dėl nepriklausomybės? Šie klausimai analizuojami knygoje „Didysis karas visuomenėje ir kultūroje: Lietuva ir Rytų Prūsija“.

Lietuvos istoriografijoje tai pirmas tokio masto tyrimas apie Pirmojo pasaulinio karo socialinį ir kultūrinį poveikį. Knyga, perkeldama skaitytoją į tarpukarį, primena, ką apie Didįjį karą esame primiršę. Joje perteikiamos karo patirtys, tų patirčių pagrindu susivienijusios organizacijos, paprastų žmonių kova dėl kare patirtų nuostolių kompensavimo, karo vaizdavimas atsiminimuose, literatūroje ir mene.

Knygoje atskleistas naujoves pristatys du iš keturių jos autorių – Klaipėdos universiteto istorikai dr. V. Safronovas ir dr. V. Jokubauskas. Pokalbį moderuos dr. Tomas Balkelis (Lietuvos istorijos institutas).

Trumpai apie renginį

Data
gruodžio 18 d.
Laikas
17.30 val.
Vieta
Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›