Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 9 d.

Sausio 9 d.: „Metų knygos rinkimai“: susitikimas su rašytoja Ilona Ežerinyte

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje rašytoja Ilona Ežerinytė pristatys „Metų knygos rinkimuose“ dalyvaujančia knygą „Verksnių klubas“. Leidinys nominuotas knygų paaugliams kategorijoje.

„Verksnių klube“ perteikiama istorija apie liūdesį, kuris nelaukiamas, bet neišvengiamas ir būtinas kelyje į save. Knygos herojė paauglė Lina laikinai gyvena viena – jos tėvai išsiskyrę, su atskirai gyvenančia mama santykiai nesiklosto, o tėvas gydosi priklausomybių centre. Būdama vienišė, Lina netikėtai atranda „Verksnių klubą“, kuriame įvairų liūdesį išgyvenantys paaugliai susirenka bendrystėje jį išbūti. Iššūkių ir liūdesio paženklintas ne vien pagrindinės veikėjos gyvenimas, tai patiria ir kiti jos bendraamžiai. Kuris iš šios subyrėjusios šeimos narių iš tiesų yra suaugęs? Kaip kiekvienas jų lipdo savo nenuspėjama vaga pasisukusį gyvenimą? Ar įmanoma liūdesį išgyventi skaidriai? Ar jis sumažėja, kai juo pasidalini? Šie ir kiti klausimai bus aptariami kartu su „Verksnių klubo“ autore.

I. Ežerinytė į literatūrą atėjo su pasakų knyga „Šunojaus diena“, kuri 2016 metais Nacionaliniame vaikų literatūros konkurse pelnė pirmąją vietą, o vėliau – Aldonos Liobytės premiją už reikšmingiausią debiutą. Romanas „Sutikti eidą“ – kita rašytojos knyga, paauglių ir jaunimo literatūros konkurso nominantė, apdovanota Prano Mašioto premija kaip geriausia 2016 m. vaikų ir paauglių knyga. Jautrus žvilgsnis į jauno žmogaus pasaulį būdingas ir apysakai „Verksnių klubas“.

Visą šiųmetiniuose „Metų knygos rinkimuose“ nominuotų lietuvių autorių knygų sąrašą rasite čia ›. Už labiausiai patikusią knygą balsuoti galima iki 2019 m. vasario 17 d. vienu iš trijų būdų: interneto svetainėje (iš vieno įrenginio balsuoti galima ne daugiau kaip 5 kartus), el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba paštu adresu „Metų knygos rinkimams“, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Gedimino pr. 51, 01504 Vilnius.

Trumpai apie renginį

Data sausio 9 d.
Laikas 15 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykla, I a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›