Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 17 d.

Sausio 17 d.: Živilės Galdikienės knygos pristatymas

Leidykla „Alma littera“ ir knygos autorė kviečia į susitikimą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. „Laiškai, kurių tu niekada negausi“ – debiutinė jaunos autorės Živilės Galdikienės knyga. Tai tikrų įvykių įkvėptas romanas, kurio centre – kelių kartų moterų istorijos.

Keičiasi laikai, tačiau visa tai, kas sukrečia moteris iki pat širdies gelmių ir nulemia jų likimus, išlieka, tai – meilė ir ištikimybė, buvimas motina ir drąsa gyventi savo gyvenimą, net jeigu jis nepriimtinas aplinkiniams.

Nėštumo pradžioje netekusi vaikelio, pagrindinė knygos veikėja skaito prieš kelis dešimtmečius prosenelės rašytą dienoraštį, kurį jai patiki mama, manydama, kad susipažinimas su prosenelės istorija padės dukrai užgydyti širdies žaizdas. Tačiau dienoraštis – ne tik pasakojimas apie praeitį. Verčiant jo puslapius, ima keistis ir dabartis.

Rašydama romaną, autorė rėmėsi savo šeimos istorija ir asmenine patirtimi. Vaikelio netektis, galimybė išgedėti savo skausmą ir juo pasidalyti su kitais, motinystės iššūkiai – temos, kurios jaudina autorę ir kuriomis diskutuoti kviesime šios knygos pristatymo metu.

Renginyje dalyvauja autorė Ž. Galdikienė, VšĮ Krizinio nėštumo centro vadovė Zita Tomilinienė (neplanuotasnestumas.lt). Renginį moderuoja literatūrologė Vitalija Pilipauskaitė-Butkienė.

Trumpai apie renginį

Data sausio 17 d.
Laikas 18.30 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatorės leidykla „Alma littera“, knygos autorė Ž. Galdikienė
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“