Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. sausio 25 d.

Sausio 25–27 d.: Nacionalinėje bibliotekoje – žaidimų kūrėjų šventė „LT Game Jam 2019“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje ir vėl laukiame kompiuterinių žaidimų kūrimo entuziastų. Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija kartu su partneriais kviečia visus pageidaujančius į pasaulinį renginį „LT Game Jam 2019“. 

„Global Game Jam“ yra pasaulinis žaidimų kūrimo maratonas. Per 48 valandas jo dalyviai pagal paskelbtą temą kuria kompiuterinius ar stalo žaidimus. Mažos, dažnai nepažįstamų žmonių komandos sugalvoja, pristato ir sukuria išskirtinį žaidimo prototipą, kuris neretai tampa ir pirmu jaunų komandų žingsniu į sėkmę.

Lietuvoje „Global Game Jam“ renginiai sulaukia itin daug dėmesio tarp žaidimų kūrėjų ir entuziastų. Lietuvių kūrėjai pateko į istoriją kaip antro „Game Jam“ organizatoriai pasaulyje po šios amerikiečių iniciatyvos dar 2002 metais. Nuo oficialios „Global Game Jam“ pradžios 2009-aisiais dalyvių kasmet gausėja – pernai į renginį keliuose Lietuvos miestuose susirinko daugiau nei 700 dalyvių, šiemet tikimasi sulaukti apie 900. Be to, lietuviai išsiskiria itin aktyvia kūryba – vien pernai sukurta daugiau nei 100 žaidimų prototipų, tad skaičiuojant pagal gyventojų skaičių ir šį rodiklį Lietuva yra antroje vietoje pasaulyje po Suomijos.

Daugiau informacijos apie renginį galima rasti oficialioje renginio interneto svetainėje.

Trumpai apie renginį

Data sausio 25–27 d.
Trukmė 48 val.
Vieta V a. atrijus, Konferencijų salė, Meno erdvė, Muzikavimo erdvė, Renginių erdvė, Laisvalaikio erdvė
Dalyvavimas atviras
Organizatorius Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija
Specialusis partneris „Unity“
Auksiniai rėmėjai „Game Insight“, Aras Pranckevičius
Sidabriniai rėmėjai „Playdead“, „TeleSoftas“, „SneakyBox“, „TutoTOONS“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“

Susiję straipsniai: