Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. vasario 13 d.

Vasario 13 d.: Benedikto Vanago įžvalgos ir įspūdžiai apie Dakaro lenktynes

„Kai praeitų metų rudenį ant Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos laiptų buvo pristatytas naujasis Dakaro automobilis, mes žinojome, kad nepralošime, tačiau dar nebuvome tikri, ką laimėsime“, – juokavo Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, ant bibliotekos laiptų sveikindamas lenktynininką Benediktą Vanagą. „Dabar jau žinome rezultatą ir suprantame, nuo kokios aukštos pozicijos reikės atsispirti siekiant ateities pergalių“, – šypsodamasis kalbėjo prof. dr. R. Gudauskas.

„Taip, atsispyrimo vieta išties yra labai svarbi. Ne mažiau svarbu, kokie partneriai padeda siekti pergalės, – prisimindamas naujojo Dakaro automobilio pristatymą pritarė B. Vanagas. – Beje, prieš porą metų po rekonstrukcijos puikiai startavusi Nacionalinė biblioteka dabar, matau, yra pasiekusi tokių rezultatų, kai kaskart gerinti poziciją yra išties nemenkas iššūkis. Vadinasi, susiduriame su labai panašiais dalykais. Tai ir sieja, ir įpareigoja.“

„Tai, ką darote jūs per sportą, vykdydami socialinius projektus, drąsiai šnekėdami apie savo misiją, yra labai artima tam, ką darome mes kultūrinės diplomatijos lauke, – pabrėžė prof. dr. R. Gudauskas. – Mes, kaip moderni biblioteka, savo daugiabriaunėmis veiklomis stengiamės išsiveržti iš klasikinio, tradicinio lauko ir tapti idėjų ir informacijos mainų platforma, gebančia vienyti, socializuoti, šviesti ir komunikuoti. Taip, esame atminties institucija, turėtume būti orientuoti į praeitį, jos išsaugojimą. Tačiau praeitis turi ne uždaryti, o atverti ateitį. Tai ypač svarbu akcentuoti dabar, šįmet, kai Nacionalinė biblioteka minės savo šimtmetį. Iš esmės būdami valstybės bendraamžiai, veikdami nacionalinės politikos kontekste, fiksuojame šiandienos ir rytdienos iššūkius ir telkiame partnerius, bendraminčius, padedančius siekti strateginių tikslų.“

„Tikslai mūsų panašūs, vertybės artimos, tad – veikime, – pritarė B. Vanagas. – Nesakau „startuokime“, nes jau esame įsibėgėję, kiekvienas savojoje trasoje. Veikime derindami veiksmus ir siekdami vis geresnių rezultatų, tokia būtų, manyčiau, sėkmės formulė“, – pridūrė lenktynininkas.

Vasario 13 d., Nacionalinės bibliotekos Renginių erdvėje (III a.), lenktynininkas B. Vanagas pasidalys savo įžvalgomis ir įspūdžiais apie Dakaro lenktynes. Įėjimas laisvas.

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas B. Vanago „Facebook“ paskyroje.

Trumpai apie renginį

Data vasario 13 d.
Laikas 15.30 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook”