Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. kovo 25 d.

Nacionalinėje bibliotekoje atidaryta „Pavasario paroda 2019“

Iki balandžio 28 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje kviečiame susipažinti su penkiolikos Vilniaus dailės akademijos (VDA) Skulptūros katedros studentų kūriniais. Šios parodos atspirties taškas – kasmetinės, žiemą vykstančios atviros Skulptūros katedros studentų kūrinių peržiūros, kurių metu vienoje erdvėje galima pamatyti visų kursų studentų darbus. Šios parodos menininkai ir jų kūriniai buvo atrinkti neapsiribojant vienu studijų kursu, kūrinius vienijančia tema ar menine kryptimi. Pasak parodos architekto Gedimino G. Akstino,  skirtingos autorių patirtys ir stiliai, patekę į vieną erdvę, gali labai netikėtai ir darniai suskambėti.

G. G. Akstinas dėkojo parodos autoriams ir Nacionalinės bibliotekos parodų rengimo komandai už nuoširdų dalyvavimą, bendradarbiavimą ir kultūros skatinimą.

Nacionalinės bibliotekos parodų rengėjai taip pat viliasi, kad šis bendradarbiavimas su VDA Skulptūros ir kitomis katedromis tęsis ir ateityje, tad, tikėtina, kad bus ne tik pavasariui, bet ir kitiems metų laikams dedikuotų parodų. O kol lauke kalendorinis pavasaris nesiryžta pasirodyti visa jėga, atvykite į Nacionalinės bibliotekos Parodų salę – čia tikra „Pavasario paroda 2019“.

Parodos menininkai: Greta Eimulytė, Emilija Noreikaitė, Andrėja Puskunigytė, Ona Barbora Šlapšinskaitė, Lukas Strolia, Antanas Lučiūnas, Emilė Skolevičiūtė, Ūla Šukytė, Gabrielė Vetkinaitė, Marta Frėjūtė, Aino Sallamari Rantala, Beatričė Mockevičiūtė, Julija Matulytė, Rokas Valiauga, Matas Janušonis.

Parodos architektas – Gediminas G. Akstinas.

Parodos dizainerė – Vaida Gasiūnaitė.

Daugiau nuotraukų ››