Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. balandžio 9 d.

Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Tautinių mažumų departamentu

Nacionalinė biblioteka pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Tautinių mažumų departamentu.

Ja numatyta abipusiškai naudinga partnerystė ir aptartos tarpinstitucinio bendradarbiavimo galimybės rūpinantis Lietuvoje gyvenančių etninių bendrijų kultūros paveldo atvėrimu ir sklaida, ypatingas dėmesys kreiptas į edukacinių programų kūrimo ir plėtros aspektus.

Sutartį pasirašė Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės direktorė dr. Vida Montvydaitė ir Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas. Sutarties objektas yra ir bendradarbiavimas inicijuojant, įgyvendinant, viešinant bendrus kultūrinius, edukacinius renginius, projektus ir kitas veiklas, keičiantis žiniomis švietimo, mokslo ir visuomeninio gyvenimo srityse.

Pasirašant sutartį taip pat dalyvavo Tautinių mažumų departamento Ryšių su tautinėmis bendrijomis skyriaus vedėja Rasa Paliukienė, Tautinių mažumų politikos analizės ir informacijos skyriaus vyriausioji specialistė Monika Šipelytė, Tautinių bendrijų tarybos pirmininkė Gunta Rone, Nacionalinės bibliotekos atstovai – Dokumentinio paveldo tyrimų departamento direktorė Jolanta Budriūnienė ir Komunikacijos ir rinkodaros departamento direktoriaus pavaduotojas Tomas Čepelevskis.

Prieš pasirašant sutartį vyko keletas dvišalių konsultacijų dėl konkrečių bendradarbiavimo galimybių.

Rengiantis 2020 m. minėti Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metus, buvo aptarti bendrų kultūros, edukacijos ir leidybos projektų įgyvendinimo klausimai, svarstytos praktinės šios veiklos galimybės.

Nuo 2015 m. liepos 1 d. veikiantis Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės yra institucija, atsakinga už tautinių mažumų politikos įgyvendinimą. Jis tęsia 1989–2010 m. veikusio Tautybių departamento, vėliau Regioninių problemų departamento, o nuo 1997 m. Tautinių mažumų ir išeivijos departamento veiklas.