Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugsėjo 17 d.

Rugsėjo 23–26 d.: paskaita ir protų mūšis „Pasigavome nors pragiedrulių“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, bendradarbiaujant su Lietuvių literatūros ir tautosakos institutu, rugsėjo 23–26 dienomis vyks paskaitos ir protų mūšiai Juozo Tumo-Vaižganto gyvenimo ir kūrybos tema, skirti vyresniųjų klasių moksleiviams. Šiuo renginiu siekiama moksleiviams parodyti Vaižganto darbo įvairiapusiškumą, sudominti jo grožine kūryba, taip pat per Vaižganto asmenį atverti platesnę XIX a. pab.–XX a. pirmos pusės lietuvių kultūros panoramą.

Renginyje per pažintinę paskaitą vyresniųjų klasių moksleiviai bus supažindinti su J. Tumo-Vaižganto gyvenimu ir kūryba, vėliau vyks literatūrinis protų mūšis, kurio klausimai susiję su Vaižganto veiklomis. Paskaitą ves ir protų mūšį rengs dr. Aistė Kučinskienė. Nugalėtojams bus įteikti Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto prizai. Į renginį kviečiame 9–12 klases, prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561.

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 23–26 d.
Laikas 11 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 3 val.
Dalyvavimas kviečiame 9–12 klases registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561
Partneriai Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas