Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. lapkričio 29 d.

Laisvalaikio skaitinių fonde – naujos knygos į namus!

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Laisvalaikio skaitinių fondas papildytas naujomis knygomis. Kviečiame užsukti ir primename, kad patikusias penkias knygas galima skolintis į namus 30 dienų, o prireikus grąžinimo terminą pratęsti dar 15-kai.

Dabar daugiau knygų lietuvių kalba rasite bibliotekos III aukšte. Kviečiame lietuvių literatūros mėgėjus ar skaitančius užsienio kalbomis neprabėgti pro II aukšte esančias laisvalaikio skaitinių lentynas, o kulinarijos leidinių mėgėjai kviečiami pakilti į V aukštą ir apsilankyti Kulinarijos knygų skyriuje.

Pateikiame įdomiausių knygų aprašymus. Linkime įdomių skaitinių!

001Chanel Cleeton. Kitais metais Havanoje

Persmelkta žaižaruojančių Kubos spalvų ir į odą besismelkiančių kvapų, ši istorija atskleidžia ne tik dešimtmečiais saugotas šeimos paslaptis, bet ir klausia, kaip šeimos tradicijų valdomoje kasdienybėje rasti savo kelią ir visa, kas gyvenime nutinka, priimti atvira širdimi.

002Alyson Richman. Prarasta žmona

Neužmirštama istorija apie meilę, kurios negali įveikti nei laikas, nei žiauriausi išbandymai. Apie neįtikėtinus ir vis dėlto tikrus žmonių likimus. Apie ypatingą ištvermę, dėl kurios žmonės gali iškęsti neįsivaizduojamus baisumus. Apie tai, kad laimė tokia trapi ir trunka taip trumpai. Tačiau viltis neblėsta visą gyvenimą.

003Jane Gardam. Vyras be trūkumų

Seras Edvardas Federsas – legenda tarp advokatų: skvarbaus proto, kandžiai juokaujantis. Palaidojęs žmoną ir persikraustęs į Dorsetą, Federsas pagaliau išsilaisvina iš profesinių ir emocinių taisyklių bei klišių, kuriomis visą laiką vadovavosi. Į nueitą gyvenimo kelią jis žvelgia sarkastišku, šaltu, viską mačiusio žmogaus žvilgsniu. Vyro istorija pagauna skaitytoją ir nepaleidžia. Jo istorija – tai Britanijos imperijos istorija.

004Kai-Fu Lee. DI supervalstybės

Jei ateityje viską atliks robotai, ką darysime mes? Kaip DI (dirbtinis intelektas) paveiks mūsų kasdienybę, užimtumą ir gyvenimo tikslus? Kokį pavojų DI kelia ir kokios naudos iš jo galime tikėtis? Į šiuos ir kitus klausimus bando atsakyti iš Taivano kilęs ir JAV išsilavinimą įgijęs dr. Kai-Fu Lee. Puikiai išmanydamas tiek Kinijos, tiek JAV rinkas, jis suprantamai apžvelgia pasaulinės DI pažangos kryptis ir naujausius DI tyrėjų produktus bei paslaugas.

005Naomi Alderman. Galybė

Merginos ir moterys visame pasaulyje viena po kitos atranda turinčios galią. Pakanka vieno prisilietimo, kad sukeltų nepakeliamą skausmą ar net mirtį. Staiga kiekvienas vyras žemėje susivokia beprarandąs kontrolę.

006Jordan B. Peterson. 12 gyvenimo taisyklių. Chaoso priešnuodis

Knyga „12 gyvenimo taisyklių. Chaoso priešnuodis“ – tai tarsi šiuolaikinio žmogaus vedlys po chaotišką šių dienų pasaulį. Remdamasis tiek senovės išmintimi, tiek naujausiais mokslo atradimais, dr. Jordanas B. Petersonas nuosekliai dėsto, ką svarbu žinoti prieš priimant reikšmingiausius gyvenimo sprendimus. 12 gyvenimo taisyklių padės skubrios kasdienybės chaose įžvelgti žmogaus prigimčiai reikalingus tvarkos principus. Šios taisyklės padės atrasti pusiausvyrą tarp pernelyg varžančios tvarkos ir klampaus chaoso.

 

007Alex North. Šnabždėtojas

Netikėtai mirus mylimai žmonai, Tomas lieka vienas auginti mažametį sūnų Džeiką. Siekdami pradėti gyvenimą iš naujo, jie persikrausto į namą Federbanke. Netrukus ima aiškėti šiurpios miesto paslaptys – prieš dvidešimt metų čia buvo pagrobti ir nužudyti penki berniukai. Visi jie – Šnabždėtojo aukos. Daugelis tėvų lyg pro miglą prisimena vaiko kambaryje girdėję šnabždesius... Tomo sūnus Džeikas pradeda vis keisčiau elgtis – karštligiškai prašo tėvo užrakinti nakčiai duris, nes kitaip pasigirs tylus šnabždesys...

008Noah Gordon. Savi keliai

Trečioji itin skaitomo amerikiečių autoriaus Noah Gordono trilogijos knyga „Savi keliai“ (pirmoji – „Gydytojas. Avicenos mokinys“, antroji – „Šamanas“) pasakoja jau šių laikų istoriją. Šįkart šeimos istorijos centre – moteris, talentinga prestižinės Bostono ligoninės gydytoja Roberta Dž. Koul. Vieną rytą Roberta Dž. (Erdžė) Koul, pažvelgusi į veidrodį, supranta, kad jos gyvenimas nėra toks, kokio troško, ir dėl naujų pokyčių reikės nemažų pastangų...

009Rosa Ventrella. Padorios šeimos istorija

Laike tarsi užmigusiame Bario kvartale auganti Marija kiekviename žingsnyje susiduria su prietarais ir patriarchalinėmis tradicijomis. Skurdas ir nepritekliai vargina žmones, pyktis ir agresija yra nuolatiniai jų gyvenimo palydovai. Marijos gyvenimą praskaidrina tik bičiulystė su klasės draugu Mikele. Ilgainiui švelnūs broliški jausmai išauga į meilę, bet rimtesniems santykiams kelią užkerta Marijos tėvas. Regis, karšta jaunų žmonių meilė turėtų padėti jiems ištrūkti iš šio užburto rato, tačiau senojo pasaulio gniaužtai yra pernelyg tvirti.

0010Shari Lapena. Popierinės sienos

Džiaugsmu ir energija trykštanti kaimynų pora pakviečia Aną ir Marką Končius užsukti vakarienės. Tačiau jiems griežtai pasakoma: jokių vaikų; kaimynė Sintija negali pakęsti kūdikių verksmo. Nors Ana nėra tikra, ar elgiasi teisingai, jiedu su vyru susitaria, kad kas pusvalandį eis patikrinti, ar jų pusės metų mažylė Kora ramiai miega lopšyje. Tačiau viskas tampa didžiule klaida: spengiančios tylos užlietuose Anos ir Marko namuose knibžda būrys policininkų, o Koros nebėra...