Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. kovo 26 d.

Reikšmingiausios lietuvių autorių knygos – neišeinant iš namų

Laisvą laiką mėgstančius leisti su knyga kviečiame pasidomėti lietuvių autoriais. Įdomiausias, daug atgarsio sukėlusias pastarojo meto mūsų rašytojų knygas neišeidami iš namų galite skaityti portale www.ibiblioteka.lt.

Knygos viršelisVirginija Kulvinskaitė „Kai aš buvau malalietka“

Į kūrybingiausių 2019 m. knygų dvyliktuką ir Metų knygos suaugusiesiems penketuką patekusi, socialiniuose tinkluose gausiai aptarinėta „išpažintinė“ knyga pasakoja apie laukinį XX amžiaus dešimtąjį dešimtmetį Vilniuje: kioskelių erą, pirmuosius naktinius klubus, autorei svarbias sostinės gatves ir skersgatvius. Tai visos kartos patirtis, parašyta taip, kaip ir išgyventa.

Knygos viršelisAntanas Šileika „Basakojis bingo pranešėjas“

2018-aisiais Metų knyga suaugusiesiems išrinkta atsiminimų knyga žaismingai ir atvirai, ironiškai ir jaudinamai pasakoja apie lietuvių emigrantų sūnaus gyvenimą dviejose tėvynėse – Kanadoje ir Lietuvoje – nuo XX a. septintojo dešimtmečio iki šių dienų.

Knygos viršelisGabija Grušaitė „Stasys Šaltoka: vieneri metai“

Antrasis jaunos autorės romanas – tai šiandienos istorija apie vidinę trisdešimtmečio vyro transformaciją, laimės bei prasmės paieškas ir tikro žmogiškojo santykio ilgesį. Knyga dalyvavo 2018-ųjų Metų knygos rinkimuose.

Knygos viršelis

Laura Sintija Černiauskaitė „Šulinys“

Žlugus vilčiai, kad mylimasis paliks žmoną ir pradės gyventi su ja, jauna moteris iš nevilties įstumia savo dukrelę į šulinį. Rašytoja, vaizduodama komplikuotus šeimų santykius, svarsto, kokios priežastys gali privesti moterį iki tokio nesuvokiamo nusikaltimo. Knyga dalyvavo 2018-ųjų Metų knygos rinkimuose, yra įtraukta į kūrybiškiausių 2018 m. knygų dvyliktuką.

 

Knygos viršelis

Sigitas Parulskis „Amžinybė manęs nejaudina“

Esė knyga, sudaryta, anot autoriaus, iš daugelio savarankiškų tekstų, pasakojančių „apie stingstantį laiką ir jame atsispindintį grožį, ir negandą, ir atmintį, ir dar kažką, kas labai konkretu ir sunkiai įvardijama, bet labiausiai ji apie dabartį, apie mus, čia gyvenančius ir jaučiančius“. Knyga įtraukta į kūrybiškiausių 2018 m. knygų dvyliktuką.

 

Portale www.ibiblioteka.lt galite rasti per 2200 elektroninių knygų, kurias skaityti galite bet kokiame elektroniniame įrenginyje su interneto prieiga ir tai jums nieko nekainuos. Norėdami pasiskolinti elektroninę knygą tiesiog prisijunkite su LIBIS skaitytojo pažymėjimu ir užsisakykite norimą leidinį. Jį skaityti galėsite 14 dienų su galimybe pratęsti skaitymo laiką dar dviem savaitėms. Vienu metu galima skolintis vieną ar dvi knygas. Gero skaitymo!