Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. birželio 1 d.

Choras „Vilnius“ vėl dainuos Lietuvos žmonėms

Šiemet 50-metį švenčiantis choras „Vilnius“ džiaugiasi galėdamas prisijungti prie akcijos „Ačiū, Lietuva“. Tai muzikinė padėka tiems, kurie prisidėjo, kad pirmoji koronaviruso pandemijos banga būtų įveikta. Trumpi 15 minučių koncertai nuskambės visoje Lietuvoje. Mokslininkai įsitikinę, kad toks renginio laikas saugus – per jį beveik nėra tikimybės užsikrėsti virusu, net jei jis būtų čia pat.

Birželio 1 d. 17 val. ant Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos laiptų choras „Vilnius“ atliks naujai aranžuotus visų pamėgtus kūrinius Lietuvai. Nuskambės Kipro Mašanausko, Laimio Vilkončiaus, Gintauto Abariaus, Rolando Paulausko ir Rimvydo Racevičiaus kūriniai. Naujos jų aranžuotės buvo sukurtos Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečiui.

Koncertas išskirtinis ir tuo, kad po ilgo laiko dainininkai vėl susirinks kartu ir, laikydamiesi saugaus atstumo, dainuos publikai gyvai. Tad kviečiame prisijungti visus chorinės muzikos gerbėjus. Pradėkime vasarą su atgimstančia ir sugrįžtančia kultūra!


Šiandien visuotinė muzikinė akcija „Ačiū, Lietuva“ suskambės visoje Lietuvoje. Muzika užlies visus Lietuvos miestus, rajonų centrus, savivaldybes, mažiausių miestelių ar gyvenviečių viešąsias erdves, aikštes, skverus, gatves ir kiemus. Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija kartu su Lietuvos savivaldybių asociacija ir Lietuvos kultūros centrų asociacija organizuojamoje akcijoje dalyvauja 55 savivaldybės, kuriose vyks per 400 koncertų, spektaklių, performansų ir kitokių meninių muzikinių veiksmų. Organizatoriai tikisi, kad juose dalyvaus per 1600 meno kolektyvų ir per 5000 atlikėjų.