Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. rugsėjo 1 d.

Skaitytojau, pažink savo biblioteką

Nesvarbu, ar į knygų šventovę užsukate ieškodami turiningo laisvalaikio, ar medžiagos moksliniam darbui, – esate laukiami mokymuose, kuriuose galėsite susipažinti su Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje teikiamomis paslaugomis, vartotojų aptarnavimo tvarka, suskaitmeninto kultūros paveldo dokumentais, lietuviškomis elektroninėmis knygomis, elektroniniais ir atvirosios prieigos ištekliais, katalogais ir duomenų bazėmis bei kita naudinga informacija. Taip pat mokymuose galėsite patobulinti turimas teisės žinias, išmokti rasti reikiamus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą susijusią medžiagą. Mokymai skirti pažengusiems vartotojams.

Taip pat kviečiame sužinoti apie galimybę legaliai ir nemokamai skaityti daugybę el. knygų. Galėsite mėgautis grožine literatūra, skaityti mokslinę literatūrą, nebereiks kuprinėje nešiotis lietuvių literatūros klasikos raštų ir kt. Portale www.ibiblioteka.lt pristatysime Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamas lietuviškas el. knygas, o svetainėje www.epaveldas.lt. – lietuvių literatūros klasikos kūrinių el. knygų biblioteką. Sužinosite apie galimybę skaityti el. knygas užsienio kalbomis. Apie visa tai kalbėsime mokymuose „Tūkstantis knygų kišenėje“.

Turėsite galimybę susipažinti ir su muzikos duomenų baze „Naxos Music Library“. Joje galima klausytis pačios įvairiausios muzikos: klasikinės, džiazo, pasaulio folkloro, šiuolaikinės populiariosios, roko ir kt. muzikos įrašų. Pažintis su natografijos programa „Sibelius“ taip pat atvers naujų galimybių: išmoksite ja naudotis, pritaikyti savo poreikiams, kūrybai, leidybai.

Nacionalinė biblioteka vėl kviečia į nemokamus mokymus, skirtus visiems, norintiems susipažinti su bibliotekos teikiamomis galimybėmis.

Išsamiau apie mokymų rugsėjo mėn. grafiką ir registraciją ›

Dalyvių skaičius ribotas. Mokymų trukmė – iki 1 val. Dėl COVID-19 vietų skaičius mokymuose yra labai ribotas. Jei užsiregistravote, tačiau dėl pasikeitusių aplinkybių negalite dalyvauti, prašome apie tai informuoti kuo anksčiau el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Taip pat prašome atšaukti savo registraciją, jeigu jūs mažiau nei per paskutines 14 dienų prieš mokymus grįžote iš didelės rizikos užsikrėsti COVID-19 šalies arba karščiuojate, kosite.

Jei kiltų klausimų, rašykite mums el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..