Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. vasario 1 d.

Biblioterapija medikams

Pandemijos akivaizdoje medikai atsidūrė priešakinėse kovos už gyvybę linijose. Jų pasiaukojimas, profesionalumas ir ryžtas verti didžiulės visuomenės pagarbos ir dėkingumo. Todėl pirmoji šių metų „Pokalbių apie biblioterpiją“ laida skiriama su COVID-19 pandemija kovojantiems sveikatos specialistams.

„Tęsdami biblioterapinių laidų ciklą, pakalbėsime apie knygas, kurios medikus gali sustiprinti, įkvėpti, suteikti galimybę atsitraukti nuo nelengvų profesinės veiklos minčių. Ypač kai patys suserga, turi saviizoliuotis arba kitaip yra priversti atsitraukti iš įprasto darbo režimo“, – sako Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klubo vadovės dr. Daiva Janavičienė ir Rasa Derenčienė.

Laidoje dalyvauja ir gydytojas psichiatras-psichoterapeutas Vilius Butrimas. Su kokiomis specifinėmis problemomis susiduria medikai pandemijos metu, kokios pagalbos jiems labiausia reikia? Ar medicinos personalui šioje situacijoje vienas iš dvasinio palaikymo būdų galėtų būti tekstai, knygos? Tai – klausimai, į kuriuos gydytojas atsako remdamasis asmenine patirtimi ir tyrimų rezultatais.

„Kalbėti apie dvasinius dalykus ne visada būna jauku. Kita vertus, dvasingumas laikomas vienu iš psichologinio atsparumo elementų. Puoselėdami dvasią, stipriname ir savo psichikos sveikatą“, – sako V. Butrimas. Knygos, tekstai, anot pašnekovo, tokiu atveju tikrai gali pasitarnauti. 

Laidoje sužinosite, kokius tekstus gydytojas psichiatras V. Butrimas rekomenduoja savo kolegoms ir kokias knygas siūlo Skaitytojų klubo vadovės.

Kviečiame žiūrėti.

Daugiau su biblioterapija susijusių vaizdo įrašų rasite Nacionalinės bibliotekos „Youtube“ kanale.