Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2021 m. birželio 25 d.

Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Nacionaline M. K. Čiurlionio menų mokykla

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas ir  Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos (toliau – Nacionalinė mokykla) direktorius Dainius Numgaudis pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Sutarties esmė – tarpinstitucinis bendradarbiavimas keičiantis abiem pusėms naudingomis kultūrinėmis meninės išraiškos priemonėmis. Sutartyje numatytas bendradarbiavimas organizuojant ir įgyvendinant bendrus kultūrinius, edukacinius renginius, projektus ir kitas veiklas, keičiantis žiniomis ir patirtimi kultūros, meno, švietimo, mokslo, visuomeninio gyvenimo srityse.

Nacionalinė biblioteka pagal galimybes prisidės prie Nacionalinės mokyklos mokytojų ir moksleivių praktikos veiklų įgyvendinimo, sudarydama sąlygas mokiniams ir mokytojams pirmumo teise ir neatlygintinai naudotis Nacionalinės bibliotekos Muzikavimo erdve iki 2 val. per dieną, taip pat Nacionalinės bibliotekos garso įrašų studija, jei jos reikalingos bendradarbiavimo tikslais, inicijuos ir įgyvendins bendrus renginius ir projektus vaikų ir jaunimo srityje, sudarys tinkamas sąlygas Nacionalinės mokyklos muzikos ir baleto skyriaus mokiniams rengti iš anksto su Nacionaline biblioteka suderintus pasirodymus ir dalyvauti renginiuose ir t. t.

Nacionalinė mokykla dalyvaus rengiant bendrus atvirus koncertus, moksleivių ir mokytojų meno darbų parodas, edukacines programas visuomenei ir Nacionalinės bibliotekos darbuotojams, planuojant ir įgyvendinant bendrus projektus ir renginius, deleguos savo atstovus į bendras darbo grupes, keisis informacija apie vykdomas veiklas ir kt.

Jau šį rudenį bus parengta Nacionalinės mokyklos jubiliejui skirta leidinių ekspozicija Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje, vyks specializuotos ekskursijos mokyklos moksleiviams po Nacionalinės bibliotekos erdves, Vilniui minint 700 metų įkūrimo jubiliejų (2022 m.) planuojamas proginis M. K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtinių koncertas Nacionalinėje bibliotekoje.