Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2021 m. rugsėjo 23 d.

Aptartos galimybės stiprinti Nacionalinės bibliotekos strateginę plėtrą

Rugsėjo 23 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas susitiko su rizikų valdymo ekspertu Jeffu Nelsonu, JAV informacinių technologijų konsultacijų ir verslo sprendimų korporacijos Strategic Staffing Solutions (S3), turinčios atstovybes daugelyje šalių, viceprezidentu.

Svečiui buvo pristatyta Nacionalinės bibliotekos veikla ir erdvės. Detaliau aptarta parlamentinė bibliotekos misija ir galimybės stiprinti jos strateginę plėtrą. Pasikeista nuomonėmis apie galimybes abiem organizacijoms bendradarbiauti nacionaliniu ir tarptautiniu mastu.

Svečias gerai susipažinęs su Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybių situacija, pradėjęs domėtis Baltijos šalimis dar būdamas studentu, pačioje atkurtų valstybių nepriklausomybės pradžioje, aktyviai bendradarbiauja su įvairiomis Baltijos šalių valstybinėmis ir verslo institucijomis.

2015 metais J. Nelsonas buvo paskirtas vienu iš 23 garbės konsulų, atstovaujančių JAV Lietuvoje. Jis yra Lietuvos garbės konsulas Ričmonde (JAV).