Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2021 m. lapkričio 3 d.

Prezidentui Valdui Adamkui – 95-eri

Šiandien, lapkričio 3 dieną, Jo Ekscelencija Valdas Adamkus švenčia 95 metų gimtadienį.

V. Adamkus į Lietuvos istoriją jau įėjęs kaip populiariausias Kovo 11-osios Respublikos politikas, kone aštuonis dešimtmečius aktyviai veikęs ir šiandien tebeveikiantis visuomenės ir valstybės labui. V. Adamkus – telkiantis lyderis. Valstybės vadovu jis buvo 1998–2003 ir 2004–2009 metais. Dialogo kultūra, kurią dažnai ir noriai mini Prezidentas, buvo ir yra akivaizdi pastanga artinti mus, Lietuvą, prie tokios tikrovės, kur kalbamasi ramiai, pagarbiai, argumentuotai, pasitikint. Kur klausomasi kito. Tokios ir Prezidento kalbos, raštai, dokumentai. Tai – tikrai daug daugiau nei politiniai tekstai, daug daugiau nei tiesioginė reakcija į laiko iškeltas problemas ir aktualijas.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka parengė ir maloniai kviečia susipažinti su Prezidento V. Adamkaus autorinių knygų ir dokumentų apie jį, saugomų Nacionalinėje bibliotekoje, bibliografiniu sąrašu.

Sąraše 17 autorinių V. Adamkaus knygų, taip pat leidiniai, kurių bendraautoris ir (ar) redaktorius yra V. Adamkus, prezidento V. Adamkaus dekretai, metiniai pranešimai, proginės kalbos, autografuotos knygos, vaizdo ir garso įrašai, rankraščiai. Visi šie leidiniai ir dokumentai yra laisvai prieinami Nacionalinės bibliotekos skaitytojams. Kviečiame skaityti.

Su bibliografiniu sąrašu galite susipažinti čia.

Taip pat primename, kad Prezidento V. Adamkaus 95-erių metų sukakčiai paminėti ką tik išleista biografija „Adamkus“. Lapkričio 4 d. naują knygą pristatys autorius prof. Egidijus Aleksandravičius, dr. Darius Kuolys, dr. Mykolas Drunga ir dr. Aurimas Švedas. Renginyje dalyvaus ir Prezidentas Valdas Adamkus. Visus besidominčius pristatymą kviečiame stebėti Nacionalinės bibliotekos „YouTube“ ir „Facebook“ paskyrose.

Transliacijos nuoroda ›