Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2021 m. lapkričio 4 d.

Eseistikos konkursas „Kokioje Lietuvoje norėčiau gyventi po 20 metų?“

Per tris atgautos laisvės dešimtmečius Lietuvoje užaugo karta, nepažįstanti gyvenimo, ribojamo geležinės uždangos. Bėgant laikui, ant jos pečių krinta vis didesnė atsakomybė už Lietuvos ateitį – tarp laisvės kartos vaikų jau turime Seimo narių, ministrų, aktyvių visuomenininkų, sėkmingų mokslininkų, atsidavusių savo srities specialistų. Šaliai reikia kūrybingų ir išskirtinių idėjų turinčių vizionierių. Kurti Lietuvos ateities vizijas niekada nebus per anksti.

Todėl Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo centras kartu su interneto dienraščiu „Bernardinai.lt“ ir leidykla „Tyto alba“ kviečia moksleivius į eseistikos konkursą „Kokioje Lietuvoje norėčiau gyventi po 20 metų?“

Kokia Lietuva galėtų būti 2041 metais? Su kokiais iššūkiais galime susidurti ir kaip juos spręsime? Kokias idėjas reikėtų įgyvendinti, kad gyvenimas Lietuvoje būtų dar geresnis?

Kviečiame 10–12 klasių moksleivius pasidalyti savo mintimis.

Esė apimtis – iki 1000 žodžių.

Darbą siųskite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Laiške nurodykite savo vardą, pavardę, mokyklą ir klasę. Jeigu konkursui ruoštis padėjo mokytojas, nurodykite ir jo vardą bei pavardę.

Konkursui atsiųsti darbai be organizatorių sutikimo negali būti viešai skelbiami iki 2022 m. sausio 15 dienos.

Moksleivių darbų lauksime iki 2021 m. gruodžio 9 dienos. Gruodžio 23 d. nugalėtojų sąrašas bus paskelbtas Nacionalinės bibliotekos interneto svetainėje ir interneto dienraštyje „Bernardinai.lt“.

Darbus vertins komisija: Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo centro vadovas Matas Baltrukevičius, istorikė, visuomenininkė, LRT radijo laidos „Vardan tos“ vedėja Luka Lesauskaitė, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Lituanistikos skyriaus vyriausioji tyrėja Silvija Stankevičiūtė, interneto dienraščio „Bernardinai.lt“ vyriausiasis redaktorius dr. Giedrius Tamaševičius ir leidyklos „Tyto alba“ direktorė Lolita Varanavičienė.

Geriausi darbai bus publikuojami interneto dienraštyje „Bernardinai.lt“. Jie bus skelbiami nuo sausio 4 dienos.

Konkurso nugalėtojai ir jiems pasiruošti padėję mokytojai bus apdovanoti leidyklos „Tyto alba“ ir Nacionalinės bibliotekos įsteigtais prizais. L. Lesauskaitė labiausiai patikusio darbo autorių pakvies į LRT radijo laidą „Vardan tos“ pasidalinti mintimis apie Lietuvos ateities vizijas.