Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2021 m. gruodžio 2 d.

Dirbtuvių PATS SAU edukacija moksleiviams: pasisemti įkvėpimo, mokytis kūrybiškumo

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos legendinės dirbtuvės PATS SAU kviečia vyresnių klasių moksleivius į kultūros paso edukaciją „Vizualios interpretacijos trimatėje erdvėje“.

Jaunuoliai galės susipažinti su Europos kultūriniu paveldu, atskleisti meninį tekstą naudodami 360 laipsnių kamerą ir virtualiosios realybės įrangą. Kas mėgino, tie žino: pažinti lietuvių kalbos tekstą dar niekada nebuvo taip smagu ir interaktyvu.

Jungdami skaitmenines technologijas ir socialinius mokslus (literatūros kūrinius arba istorinių laikotarpių situacijas ir pan.) mokiniai aktyviai dalyvauja tarpdisciplininėje pamokoje – susiskirstę komandomis naudodamiesi suskaitmenintu Nacionalinės bibliotekos archyvo, europeana.eu ir kitu autorių teisių neapribotu turiniu fizinio arba skaitmeninio koliažo principu kuria laikotarpį atspindinčias mizanscenas (trimačius atvaizdus).

XXI a. sąlygomis – laikotarpiu, kai atsinaujina visos kultūros sritys, vis didesnę paklausą turi kūrybinė asmenybė, aktyviai dalyvaujanti sociokultūrinėje rekonstrukcijoje. Žmogaus tobulėjimą lemia jo gebėjimas valdyti aplinką. Tai svarbu ir idėjų lygmeniu, ir praktikoje. Dažna nūdienos problema yra tai, kad aplinkoje susiduriama su informacijos gausa ir iš to kylančia problema – gebėjimu ja tinkamai pasinaudoti ir rasti optimaliausią būdą realizuoti kylančias idėjas. Kol meninio ugdymo vaidmuo ir vieta bendrojo lavinimo mokykloje tebesvarstomi, kol ieškoma, kaip įtaigiai perteikti menines kultūros vertybes jaunajai kartai, Nacionalinės bibliotekos kūrybingi darbuotojai parengė edukaciją moksleiviams lavinti ir su džiaugsmu pasidalys naudingomis žiniomis.

Renginio trukmė 2 val. Gali būti nuo 5 iki 30 dalyvių.

Daugiau apie kultūros paso paslaugą rasite čia ›

Į visus klausimus atsakysime el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8580.