Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. sausio 19 d.

Nauja Nacionalinės bibliotekos tinklalaidė, skirta pokalbiams apie vaikų literatūrą

Sausio 19 d. startuoja „Pokalbiai apie vaikų literatūrą“ – nauja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo departamento tinklalaidė, skirta visiems, dirbantiems su vaikais, vaikų literatūra ir besidomintiems šia sritimi, – bibliotekininkams, mokytojams, leidėjams, rašytojams, tėvams.

Tinklalaidėje bus aptariami įvairūs su vaikų ir paauglių knygomis, svarbiomis datomis, įdomiais ir aktualiais vaikų literatūros pasaulio reiškiniais bei įvykiais susiję klausimai, vaikų skaityba, literatūrinė edukacija, leidyba. Laidose dalyvaus rašytojai, iliustruotojai, vaikų literatūros kritikai, bibliotekininkai, leidėjai, mokytojai, vertėjai ir kt.

Pirmas įrašas „Noriu būti vaikų rašytoju: ką turėčiau žinoti?“ skirtas aptarti tai, ką vertėtų žinoti žmogui, norinčiam išleisti knygą vaikams, apie ką jis turėtų iš anksto pagalvoti, ko gali tikėtis iš leidyklos. Visais su šia tema susijusiais aktualiais klausimais kalbamasi su didžiausios Lietuvoje leidyklos „Alma littera“ lietuvių vaikų literatūros projektų vadove Audrone Macijauskiene.

Antroje laidoje, kuri pasirodys sausio 26 d., su literatūrologe ir poete Lina Buividavičiūte bus kalbamasi apie įvairių vaikų literatūros konkursų ir apdovanojimų užkulisius: kas dedasi ten, kur niekas nemato? kaip vyksta knygų atranka? ką reiškia pasakymas „geriausia knyga“? ar skiriasi asmeninė simpatija ir konkurso laimėtojas?

Pirmąsias tinklalaidės laidas veda Nacionalinės bibliotekos vaikų literatūros specialistė Eglė Baliutavičiūtė.

Šios ir būsimų tinklalaidės įrašų kviečiame klausytis populiarioje muzikos ir kitų įrašų platformoje „Spotify“.