Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. lapkričio 22 d.

Skelbiamas Kultūros paso paraiškų priėmimas

Kultūros ir meno įstaigos, organizacijos, kūrėjai bei kultūros edukatoriai kviečiami teikti paraiškas Kultūros paso paslaugų visų klasių moksleiviams atrankai. Paraiškos, užpildytos naujoje Kultūrinės edukacijos sistemoje, priimamos iki gruodžio 13 d. (imtinai). Kvietimo sąlygos čia.

Nauja kultūrinės edukacijos sistema užtikrins didesnį Kultūros paso paslaugų skaidrumą, duomenų prieinamumą esamuoju laiku, sumažins administracinę naštą tiek mokytojams, tiek kultūrinės edukacijos paslaugų teikėjams. Numatoma, kad sistema naudosis 400 tūkst. mokytojų, mokyklų administracijų atstovų, mokinių ir kūrėjų.

Kultūros pasas įgyvendinamas nuo 2018 metų rudens – tada pasiūlyta apie 400 kultūros ir meno edukacijų pradinių klasių mokiniams. Šiuo metu Kultūros paso paslaugų rinkinį sudaro apie 3800 edukacijų.

Kultūros pasas – Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos administruojama ir kartu su Kultūros bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijomis įgyvendinama priemonė. Taip sudaromos galimybės mokiniams kartu su klase, grupėmis ar individualiai, taip pat mokiniams nuo 16 metų valstybės lėšomis lankytis įvairiausiose kultūros ir meno edukacijose: spektakliuose, koncertuose, parodose, pažintiniuose ir edukaciniuose kultūros užsiėmimuose.