Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2023 m. sausio 6 d.

Mokymai Nacionalinėje bibliotekoje – darbui ir laisvalaikiui

Kviečiame bibliotekos lankytojus dalyvauti mokymuose, kuriuose susipažinsite su valdžios institucijų bei kasdienėmis elektroninėmis paslaugomis, išmoksite naudotis paieška duomenų bazėse ir pamatysite, kuo skiriasi mada ir kostiumas. Šiuo metu rengiami nuotoliniai mokymai, tačiau esant poreikiui ir susirinkus grupei, gali būti ir gyvai bibliotekoje.

Nuotoliniai mokymai vyksta per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę gausite nuorodą, kurią aktyvavę turėsite galimybę dalyvauti mokymuose.

Sausį kviečiame į šiuos nuotolinius mokymus:

  • Kuo skiriasi mada ir kostiumas. Susipažinsite su kostiumo raida, tam tikrų epochų drabužių dėvėsenos įdomybėmis ir ypatybėmis. Išmoksite atskirti madą ir kostiumą. Išgirsite rekomendacijų, kaip rasti informacijos apie kostiumo istoriją gausiuose šiuolaikiniuose informacijos ištekliuose.

3 dalis. Nuo baroko iki rokoko.

Data: Sausio 12 d. 14.00-15.00 val. (Registracija ›)

4 dalis. Nuo klasicizmo iki XIX a. pabaigos.

Data: Sausio 19 d. 14.00-15.00 val. (Registracija ›)  

  • Informacinis raštingumas: elektroninės paslaugos kasdieniams poreikiams. Mokymuose pristatomos nuotoliniu būdu prieinamos, pasiekiamos arba užsakomos elektroninės paslaugos pagrindiniams kasdieniams kiekvieno žmogaus poreikiams patenkinti. Detaliau susipažinsite su buities, transporto, laisvalaikio, savirealizacijos, socializacijos, psichologinės pagalbos elektroninėmis paslaugomis.

Data: Sausio 18 d. 10.00-11.00 val. (Registracija ›)    

  • Informacinis raštingumas: el. valdžios paslaugos. Mokymuose pristatomos per elektroninės valdžios vartus prieinamos elektroninės paslaugos. Supažindinama su svarbiausiais elektroninių paslaugų teikėjų tinklapiais. 

             Data: Sausio 24 d. 10.00-11.00 val. (Registracija ›)  

  • Duomenų bazės moksliniams darbams: paieška ir galimybės. Mokymuose pristatomos bibliotekos prenumeruojamos užsienio duomenų bazės, skirtos mokslinių darbų rašymui. Taip pat susipažinsite su tarptautinių organizacijų bei lietuviškomis duomenų bazėmis.

Data: Sausio 26 d. 14.00-15.30 val. (Registracija ›)   

Išsamiau apie mokymų grafiką ir registraciją ›

Mokymai gyvai bibliotekoje organizuojami tik pagal išankstinį susitarimą, esant poreikiui ir susidarius iki 10 asmenų grupei. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Jei norite užsakyti mokymus, turite klausimų ar pasiūlymų, taip pat jei negalėsite dalyvauti ir norite atšaukti rezervaciją, susisiekite su mumis el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..