Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. kovo 31 d.

Mokymai Nacionalinėje bibliotekoje – darbui ir laisvalaikiui

Kviečiame bibliotekos lankytojus dalyvauti mokymuose, kuriuose susipažinsite su kasdienėmis elektroninėmis paslaugomis, išmoksite naudotis paieška duomenų bazėse, sužinosite daugiau apie Europos muziką skirtinguose regionuose ir atrasite tatuiravimo meno istoriją nuo ištakų iki paplitimo populiariojoje kultūroje.

Naujuose mokymuose susipažinsite su pagrindiniais darbo su notacijos programa „Finale“ ypatumais, programos veikimo principais ir panaudojimo galimybėmis.

Mokymai yra nuotoliniai. Tam tikri mokymai bibliotekoje organizuojami pagal išankstinį susitarimą, esant poreikiui ir susidarius 4–10 asmenų grupei. Nuotoliniai mokymai vyksta per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę el. paštu gausite nuorodą, kurią paspaudę, prisijungsite ir jau dalyvausite mokymuose.

Jei norite užsakyti mokymus, turite klausimų ar pasiūlymų, taip pat jei negalėsite dalyvauti ir norite atšaukti rezervaciją, susisiekite su mumis el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Balandį kviečiame į šiuos nuotolinius mokymus:

  • Informacinis raštingumas: elektroninės paslaugos kasdieniams poreikiams. Mokymuose pristatomos nuotoliniu būdu prieinamos, pasiekiamos arba užsakomos elektroninės paslaugos pagrindiniams kasdieniams kiekvieno žmogaus poreikiams patenkinti. Detaliau supažindinama su buities, transporto, laisvalaikio, savirealizacijos, socializacijos, psichologinės pagalbos elektroninėmis paslaugomis.
    Data: Balandžio 4 d. 10.00-11.00 val. (Registracija ›)

  • Biblioteka kitataučiams. Informacinis raštingumas: elektroninės paslaugos kasdieniams poreikiams (Rusų kalba). Mokymuose pristatomos elektroninės paslaugos kasdieniams poreikiams kitataučiams ir karo pabėgėliams Lietuvoje. Supažindinama su buities, transporto, laisvalaikio, savirealizacijos, socializacijos, psichologinės pagalbos elektroninėmis paslaugomis.
    Библиотека для иностранцев. Информационная грамотность: электронные услуги для повседневных нужд. Обучение представляет дистанционно доступные электронные услуги для удовлетворения основных повседневных потребностей иностранцев и военных беженцев в Литве. Представляются электронные услуги быта, транспорта, досуга, самореализации, социализации, психологической помощи.
    Data: Balandžio 18 d. 10.00-11.00 val. (Registracija ›)

  • Muzikinė geografija. Europa. 5 dalių ciklo, muzikinės antropologijos paskaitos-mokymai, kuriuose dalyviai klausydami reprezentatyvių pristatymų ir muzikinių įrašų bei mokydamiesi juos atrasti iš duomenų bazių ,,Europeana”, ,,Naxos Music Library”, Nacionalinės bibliotekos muzikos fondų ir kitų šaltinių, susipažins su penkiais - šiaurės, pietų, vakarų, centrinės bei pietryčių Europos muzikiniais regionais, išmoks atskirti regionus identifikuojančias muzikines charakteristikas, pagilins Europos etninės muzikos istorijos žinias bei mokysis pažinti Europos muzikinio paveldo ryšį su žemyno gyventojų gyvenimo būdu, istorija, kraštovaizdžiu ir etnogeneze.
    • 5 dalis. Pietryčių Europa
    Data: Balandžio 18 d. 14.00-15.30 val. (Registracija ›)

  • Tatuiruotės meno istorijoje. 2 dalių mokymuose susipažinsite su tatuiravimo istorija nuo ištakų iki paplitimo populiariojoje kultūroje; sužinosite, koks buvo tatuiruočių ryšys su socialine bendruomenės struktūra, karyba, religija ir mada. Be to, pristatymų metu griausime keletą plačiai paplitusių su tatuiruotėmis susijusių mitų. Aptarsime ir keblų internete pateikiamos informacijos patikimumo klausimą.
    • 1 dalis. Kūno ženklas. Pirmojoje dalyje susipažinsite su pirmuoju pasaulyje tatuiruotu žmogumi, sužinosite, kokiomis socialinėmis ir kultūrinėmis sąlygomis susiklostė tatuiravimo tradicijos įvairiuose geografiniuose regionuose, ką jos reiškė vietos bendruomenėms, kaip į šią praktiką žiūrėjo baltųjų kolonistų administracija ir ką apie jas manė patys vakariečiai.
    Data: Balandžio 20 d. 14.00-15.30 val. (Registracija ›)

  • Nauja! Pažintis su notacijos programa „Finale“. Mokymuose pristatomi pagrindiniai darbo su notacijos programa „Finale“ ypatumai, programos veikimo principai, jos paskirtis ir panaudojimo galimybės. Bus atliekamos praktinės užduotys: natografiškai užrašysime nurodytą pavyzdį, išbandysime skirtingus natų įvedimo, atkūrimo ir formatavimo būdus. Mokymai skirti tiek pradedantiems (skaitantiems muzikos raštą), tiek pažengusiems: pedagogams, norintiems savarankiškai pasiruošti metodinę medžiagą ar pedagoginį repertuarą, muzikos mėgėjams, atlikėjams, ketinantiems naudoti notacijos programą muzikos kūrimui, aranžavimui ar mokymuisi.
    Data: Balandžio 25 d. 15.00-16.30 val. (Registracija ›)

  • Medijų ir informacinis raštingumas: renkamės, vertiname, valdome. Mokymuose sužinosite apie naujas medijų formas bei netikrų naujienų rūšis, apie paveikių informavimo priemonių kūrimo būdus, pagrindinius informacinio šaltinio atrankos kriterijus, gausite patarimų, kaip atskirti dirbtinio intelekto sukurtas nuotraukas nuo tikrų, kaip apsisaugoti nuo propagandos, dezinformacijos ar melagingų naujienų spąstų ir daugybę kitų dalykų. Mokymai padės kritiškiau vertinti medijas bei sąmoningiau rinktis, vertinti bei valdyti įvairius informacijos šaltinius.
    Data: Balandžio 27 d. 10.00-11.30 val. (Registracija ›)

  • Duomenų bazės moksliniams darbams: paieška ir galimybės. Mokymuose pristatomos Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamos užsienio duomenų bazės, skirtos mokslinių darbų rašymui. Plačiau susipažinsite su labiausiai naudojamomis duomenų bazėmis EBSCO ir JSTOR bei sužinosite, kaip jose veikia paieška, kokios yra pagrindinės funkcijos ir kokios yra galimybės duomenų bazėmis naudojantis ne tik bibliotekoje, bet ir namuose. Taip pat dalyviai bus supažindinami su tarptautinių organizacijų bei lietuviškomis duomenų bazėmis.
    Data: Balandžio 27 d. 14.00-15.30 val. (Registracija ›)

Išsamiau apie mokymus skaitykite čia ›