Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. balandžio 4 d.

Terminuota prieiga prie „EBSCO Publishing“ duomenų bazės „MLA International Bibliography with Full Text“

„EBSCO Publishing“ Šiuolaikinės kalbos asociacija (The Modern Language Association, sutrumpintai – MLA) siūlo naudotis MLA tarptautine bibliografija.

Nacionalinei bibliotekai suteikta terminuota prieiga prie šios duomenų bazės iki 2023 m. gegužės 31 dienos. Duomenų bazė prieinama tik Nacionalinės bibliotekos kompiuterių tinkle ir asmeniniuose įrenginiuose, prisijungus prie Nacionalinės bibliotekos belaidžio interneto.

MLA tarptautinė bibliografija apima viso teksto žurnalų kolekciją įvairiomis temomis ir atveria plačias galimybes moksliniams tyrimams.

„EBSCO Publishing“ duomenų bazę „MLA International Bibliography with Full Text“ sudaro MLA humanitarinių mokslų indeksas, MLA tezauras, MLA periodinių leidinių katalogas, nemokamos internetinės mokymo priemonės ir išsamus viso teksto turinys.

Šiai bibliografijai priklauso:

  • 647 recenzuojami, viso teksto žurnalai iš daugiau nei 60 šalių;
  • Citatos į daugiau nei 25 tūkst. žurnalų ir knygų serijų;
  • Daugiau nei 3 milijonai išsamių bibliografinių citatų, patvirtinančių mokslinius įrašus nuo XIX amžiaus pabaigos iki šių dienų;
  • Daugiau nei 675 tūkst. dalykinių terminų, pavadinimų ir kūrinių žodynas.

Pagrindinės šios bazės temos:

  • Literatūra – žurnalai, knygos, knygų skyriai ir mokslinės svetainės įvairiomis literatūros temomis, apimančiomis įvairių regionų, žanrų, etninių grupių ir laikotarpių literatūrą, taip pat literatūros kritiką ir teoriją.
  • Kalba – mokslinės publikacijos apie raštingumą, vertimą, kalbų mokymą, kalbų mokymosi standartus, kalbų meną ir kt.
  • Lingvistika – semantika, kiekybinė kalbotyra, taikomoji kalbotyra, psicholingvistika, sociolingvistika ir kognityvinė kalbotyra.
  • Retorika – turinys, susijęs su retorika, tarpkultūrine komunikacija, neliteratūrinėmis komunikacijos formomis bei retorikos istorija ir filosofija.
  • Rašymo studijos – rašymo mokymas, rašymas įvairioms auditorijoms ir tikslams bei daugelis rašymo proceso aspektų.
  • Folkloras – folkloro programos su gausia turinio įvairove, apimančia pasakojimus, etnologiją ir folklorą iš skirtingų regionų ir laikotarpių.
  • Kino, teatro, televizijos ir kiti dramos menai – moksliniai darbai apie kultūros studijas, dramaturgus ir kiną, teatrą, televiziją ir radiją iš įvairių perspektyvų.

Duomenų bazė taip pat suteikia papildomą prieigą prie MLA periodinių leidinių katalogo, kuriame pateikiami išsamūs žurnalų ir knygų serijų, išleistų bibliografijos tema, įrašai. Tai vertingas šaltinis mokslininkams, ieškantiems galimybių publikuoti savo darbus ir bibliotekininkams, siekiantiems rasti periodinius leidinius, kurie geriausiai atitinka jų institucijų poreikius.

Duomenų bazes rasite ir mūsų svetainėje adresu www.lnb.lt› Ištekliai › Duomenų bazės› Užsienio, pasirinkę duomenų bazės EBSCO Publishing įrankį EBSCOhost Web. Ten galėsite EBSCO`duomenų bazes rinktis pagal temą Literature Databases ir pagal abėcėlę pačiame paieškos viršuje Trial Databases.

Išbandykite šią bazę ir pamatysite, kokios dar gali būti „EBSCO Publishing“ galimybės.

Šiuo metu Nacionalinėje bibliotekoje testuojamos 4 duomenų bazės. Daugiau informacijos rasite čia.