Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Parodos iliustracija

Fotomenininko ir spaudos fotografo Ramūno Danisevičiaus paroda „Arabeskos“

2021 m. gruodžio 9 d. – gruodžio 15 d.

Vieno žymiausių Lietuvos fotomenininkų ir spaudos fotografų Ramūno Danisevičiaus darbų parodoje „Arabeskos“ – 25 fotografijos, nušviečiančios šiuolaikinio Egipto kultūrą ir tradicijas. Ši paroda – tai vienas iš Užsienio reikalų ministerijos organizuojamų renginių, skirtų paminėti gruodžio 18-ąją – Tarptautinę arabų kalbos dieną. Tikimasi, kad paroda „Arabeskos“ sužadins norą geriau pažinti ir suprasti arabų šalių gyvenimą ir kultūrą.

R. Danisevičius – fotomenininkas, gimęs 1973 m. Jokūbiškiuose, Biržų rajone. 1995 m. baigė fotografijos studijas Vilniaus aukštesniojoje technologijos mokykloje. Gyvena Vilniuje, dirba fotokorespondentu dienraštyje „Lietuvos rytas“. Jo kūrinių yra Lietuvos muziejuose, privačiose kolekcijose Lietuvoje ir užsienyje. Lietuvos spaudos fotografų klubo ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys. 2005 m. R. Danisevičiui suteiktas meno kūrėjo statusas.

Paroda „Arabeskos“ – 14-oji R. Danisevičiaus personalinė paroda.

„Arabeskų“ sustabdytose akimirkose pagautas didžiulio miesto, šalies ir kitos kultūros alsavimas – tai pagrindinis tikslas, kurio Kairo gatvėse siekė fotografas. Kartais tas akimirkas jis sustabdydavo pats, kartais jos pačios jį užklupdavo. Ši paroda – lyg pokalbio ištrauka, pačių įvairiausių gyvenimo aspektų, momentų, sričių mozaika, o gal arabeska.

Fotografuota skirtingomis technikomis: pinhole technika, skaitmeniniu fotoaparatu, mobiliuoju telefonu. Pinhole technika buvo daromi ir dvigubos ekspozicijos kadrai – vienas darytas Kaire, kitas – jau grįžus į Vilnių.

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos parodose galima dalyvauti tik turint galiojantį galimybių pasą arba kitą jam prilygstantį dokumentą. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į parodą neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie parodą

Data
gruodžio 9–15 d
Laikas
Nacionalinės bibliotekos darbo laiku
Vieta
Valstybingumo erdvė, II a., 237 kab.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Organizatoriai
Užsienio reikalų ministerija, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka

Rekomenduojame