Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Nacionalinėje bibliotekoje – „Kultūros nakties“ renginiai šeimoms

2023 m. birželio 16 d. 18.00 val. – 21.00 val.

18 ir 19 val. Teatralizuotas skaitymas šeimoms su vaikais „Naktis bibliotekoje“

Teatralizuoti knygų skaitymai – patikrintas įtaigus būdas pristatyti literatūrą ir skatinti skaityti. Jis skirtas dar neskaitantiems arba tik pradėjusiems skaityti 4–8 metų vaikams. Mažieji turės galimybę visą skaitomą knygą „Piplioteka??? Lapė bibliotekoje“ matyti dideliame ekrane, sekti pasakojimą, pateikiamą knygos iliustruotojos Kathrinos Schärer. Knygos tekstas bus papildytas išraiškingais lėlių teatro elementais, scenografija, garsais, įspūdingomis erdvinėmis knygomis iš bibliotekos saugyklos. Tai žaismingas ir dinamiškas pasakojimas apie knygų magiją. Renginys vyks pritaikytame kambaryje, jame telpa iki 20 žiūrovų. Kviečiamos šeimos su vaikais.

Trukmė iki 25 minučių. Renginys vyks Vaikų ir jaunimo literatūros departamente (I a. 103 kab).

Registruotis el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. +37 5 239 8561.

Projektą vykdo Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Kultūrinės edukacijos skyrius.

18 val. Kūrybinės dirbtuvės vaikams „Stasio Ušinsko marionetė Tavo interaktyvioje knygelėje“

Kviečiame susipažinti su Stasio Ušinsko (1905–1974) asmenybe, sužinoti, kuo ypatingos jo sukurtos marionetės, kada buvo patentuotos ir kodėl jomis rūpinasi net UNESCO. Neseniai Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos išleista knygelė „Dra ta ta. Stasio Ušinsko marionečių pokalbis su lėlininku Rimantu Driežiu“ ves jus šiuo pažinimo keliu. Naudodamiesi QR kodo skaitytuvu, galėsite ne tik prikelti marionetes, rengenu peržvelgti jų konstrukciją, bet ir išvysti jas filme „Storulio sapnas“ (1938). Renginį lydės interaktyvios improvizacijos pagal S. Ušinsko sukurtus personažus, norintieji galės susikurti savo knygelę. Kūrybines dirbtuves veda dailininkė Sigutė Chlebinskaitė.

Trukmė apie 2 val. Renginys vyks Vaikų ir jaunimo literatūros departamente, I a.

Registruotis el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. +370 5 239 8561

Projektą vykdo Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Kultūrinės edukacijos skyrius.

18 val. Vilniaus sukūrimo sapnas 360°

Šeimos kviečiamos į kūrybines dirbtuves švęsti „Kultūros naktį“ ir Vilniaus 700 metų jubiliejų. Kursime savas arba atkursime jau žinomas Vilniaus gimimo versijas. Sapnams vizualizuoti pasitelksime personažų ir objektų piešinius bei karpinius, 360 laipsnių kamerą, specialius įrenginius ir virtualios realybės akinius.

Dirbtuvėse lavinsime vaizduotę, skatinsime kūrybiškumą, supažindinsime su naujomis ir senesnėmis technologijomis bei bibliotekos paslaugomis ir dar kartą įamžinsime Vilniaus jubiliejų.

Trukmė apie 2 val. Galimi trys srautai po 45 min. Renginys vyks dirbtuvėse PATS SAU, I a.

Registruotis el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Projektą vykdo Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos dirbtuvės PATS SAU.

Trumpai apie renginį

Data
birželio 16 d.
Laikas
18-21 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas (I a.) ir Dirbtuvės PATS SAU (I a.)
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook