Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliutracija

Meno edukacija „Nemintis ir tušo spalva“

2024 m. balandžio 23 d. 17.30 val. – 19.00 val.

Balandžio 9 ir 23 d. 17.30 val. kviečiame į meno edukaciją „Nemintis ir tušo spalva“ Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Kartą, ankstyvo pavasario popietę, kompozitorius kalbėjo, jog ir fleitos garsai, kaip kaligrafinio potėpio linija, gali būti kampuota, apvali, zigzagais,  švelni... Neišsenkanti tušo pratybų seka, kviečia ir balandžio mėnesį, dėmesingai tapyti, atidžiai klausantis muzikos....

Nepamiršime ir meno istorijos fragmentų, kur susipažinsime su  modernizmo tapybos srovėmis ir jų įtaka meno kūrinio kompozicijai. Teorinėje meno edukacijos dalyje aptariamos XIX a. pab. – XX a. pr. tapybos srovių kaitos, Kinijos ir Japonijos tapybos mokyklos, reakcijos į ankstesnes kryptis. Būtent jų meninės idėjos leidžia atpažinti ir įvardyti, kaip reikia kurti, komponuoti paveikslą. Tai tarsi kūrinio nematomas stuburas, pagrindas, padedantis formuoti ir komponuoti vaizdą iš tam tikrų atskirų formų ar spalvų. Taip pat pasiūloma išmokti žvelgti ir analizuoti paveikslą giliau, nei apsiribojant „patinka–nepatinka, gražu–negražu“. Siekiama matyti tarsi už formos, žvelgiant į pačią daiktų prigimtį. Nebijant atrasti paveikslo struktūros ar esmės, kuri gali būti gaivališka arba suvaldyta, tyki arba chaotiška, racionali arba poetinė.

Antroje ciklo dalyje, 23 d., didelio formato lape, dalyviai išplės savo menines patirtis ir sukurs pusiausvyrą kompozicijoje.

Susitikimuose laukiami suaugusieji ir vaikai nuo 12 metų kartu, lydimi suaugusiųjų. Edukacijos vyks Nacionalinės bibliotekos VIP salėje (V a.).

Norinčius dalyvauti prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Data
balandžio 9 ir 23 d.
Laikas
17.30 val.
Vieta
VIP erdvė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›