Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Edukacinis ciklas „Sluoksniuotas animacinis kinas“

2024 m. gegužės 11 d. 10.00 val. – 13.00 val.

Tam, kad galėtum čia dalyvauti, nebūtina mokėti piešti, būti „kūrybingam“ arba turėti „talentą“! Kviečiame praskaidrinti pabodusią mokslų ir darbų rutiną ir atrasti atgaivą animacijoje!

Manai, kad animacija skirta tik mažiems vaikams? Dažnai vadini ją multikais, o gal filmukais? Ir tau šitas projektas yra belekaip boring, dėl to vis dar neužsiregistravai išbandyti savęs gatvės meno, fotofilmo kūrimo, drabužių dizaino, popieriaus gamybos srityse? Nenori išmokti kurti savo virtualaus pasaulio naudodamas VR akinius ir atgaivinti iliustracijų pasitelkęs AR? Tau neįdomu pasamprotauti apie savo identitetą, Vilniaus miesto istoriją arba įsigilinti į vidinės savikritikos problemas? Tau nerūpi tvarumas ir gilinimasis į savo šeimos istoriją arba atsiminimus? Gal niekada nežaidei kompiuterinių žaidimų ir nenorėtum žinoti, kokiomis priemonėmis galima sukurti savo žaidimą? Visa tai juk ir yra animacija... Negali patikėti? Tai ateik, dalyvauk ir išbandyk save! Ar vis dar nelabai čia cool viskas skamba?

„Sluoksniuotas animacinis kinas“ – tai edukacinis projektas, susidedantis iš įvairių dirbtuvių ir paskaitų ciklų bei diskusijos, skirtas pažvelgti į animacijos meną iš visiškai kitos perspektyvos. Projektas vyks nuo gegužės iki lapkričio mėnesio šeštadieniais Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Tavęs laukia 12 skirtingų animacijos dirbtuvių ciklų. Kodėl ciklai? Norime, kad ne šiaip pasibandytum, bet ir išgautum kokybišką rezultatą bei galėtum savo darbą be jokios gėdos parodyti visiems! Susipažintum ne tik su animacijos technologijomis, bet ir įsigilintum į tave dominančias temas. Iš gausios programos pasirink tinkamiausią ir įdomiausią ciklą arba net keletą jų:

Turėk omenyje, kad vietų skaičius ribotas ir kiekviename dirbtuvių cikle galime priimti tik iki 10 dalyvių. Registruokis atsakingai ir, jeigu nuspręsi nedalyvauti, būtinai pranešk apie tai mums el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. O jeigu visos vietos jau užsipildė ir nespėjai – vis tiek registruokis, nes atsidursi laukiančiųjų sąraše ir mes būtinai tau parašysime, jeigu atsilaisvins vieta.

Dirbtuvės nėra tau tinkamiausias formatas ir norėtum sužinoti daugiau apie animacijos istoriją skirtingais laikotarpiais? O gal jau užsiregistravai į dirbtuvių ciklus, bet tau animacijos negana? Siūlome paskaitų ciklą „Meninės animacijos istorijos praktikumai“. Nebijok, tavo patirtis nebus panaši į mokyklines pamokas – tai labiau tinklalaidės formato ciklas, kuriame atsipalaiduosi ir dar turėsi galimybę prisiliesti prie animacijos savo rankomis. Sudominom? Spausk čia.

Projektas skirtas jaunimui nuo 14 iki 29 metų. Dalyvavimas nemokamas.

„Animatest“ – animacija kiekvienam!

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Partneriai: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Vilniaus dailės akademija (Fotografijos, animacijos ir medijų meno katedra)

Informaciniai partneriai: „Artnews“, LRTU

Organizatoriai: „Animatest“, MB „Tylus kinas“

Projekto vadovė: Eva Rodz

Projekto dizainerė: Gintarė Razmaitė

Projekto kompozitorė: Ieva Raubytė

Paskaitų ciklo vedėjos: Margarita Valionytė, Gintarė Valevičiūtė-Brazauskienė

Dirbtuvių ciklų vedėjai: Eva Rodz, Margarita Valionytė, Agata Tracevič, Emilija Dirsytė, Laura Vakarė Dubosaitė-Povilaitytė, Vilija Simutytė, Pijus Čeikauskas, Paulius Žižliauskas

Diskusijos dalyviai: Ignas Meilūnas, Agnė Adomėnė, Arturas Bukauskas, Pijus Čeikauskas, Gediminas Šiaulys, Eva Rodz

Projekto fotografė: Viktorija Balkutė

Projekto konsultantai: Antanas Skučas, Milda Dainovskytė

Tekstų redaktorė: Kristina Kybartaitė-Damulė

Projekto ir paskaitų vizualai, grafinis dizainas: Gintarė Razmaitė

Data
kiekvieną šeštadienį nuo gegužės 11 d. iki spalio 19 d.
Laikas
10 val.
Vieta
Medijų dirbtuvės, I a.
Trukmė
3 val.
Dalyvavimas
prašome registruotis čia 
Organizatorė
Animatest
Partneriai ir rėmėjai
Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba
Partneriai: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Vilniaus dailės akademija (FAMMK)
Informaciniai partneriai: „Artnews“, LRTU
Organizatoriai: „Animatest“ ir MB „Tylus kinas“
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“